Save the date! Conferentie Taal & Gezondheid Fryslân

  • 14:00 uur
  • 16:30 uur
  • Fryslân (n.t.b.)
  • HANNN

Wanneer taal een probleem is voor je gezondheid

Eén op de negen inwoners van Noord-Nederland heeft problemen met lezen en schrijven. Het hebben van een lage taalvaardigheid heeft grote invloed op het welzijn en de welvaart van mensen. Laaggeletterden hebben een slechtere positie op de arbeidsmarkt, kunnen lastiger informatie verwerken en hebben moeite grip op hun eigen gezondheid te houden.

Op woensdag 13 februari 2019 organiseren Friesland College, Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN), Alles is Gezondheid, GGD Fryslân, Stichting Lezen & Schrijven, gemeente Smallingerland en NDC mediagroep een interactieve conferentie over Taal & Gezondheid.

Maurice de Greef en Machteld Huber zijn twee gerenommeerde sprekers op het terrein van laaggeletterdheid en gezondheid en zij zullen tijdens de conferentie Taal & Gezondheid in het bijzonder ingaan op de vraag: wanneer is taal een probleem voor je gezondheid?

Maurice de Greef is verbonden aan de Universiteit Maastricht en professor Leereffecten Laagopgeleiden en Laaggeletterden aan de Vrije Universiteit Brussel. Machteld Huber is arts en onderzoeker bij het Institute for Positive Health.

Binnenkort meer informatie dus blijf onze website in de gaten houden!

Lees hier het nieuwsbericht over onze conferentie Taal & Gezondheid op februari 2018 in Drenthe.
 

 


 

Aanmelden conferentie Taal & Gezondheid Fryslân
 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network