3e Jaarlijkse Healthwise congres

  • 09:00 uur
  • 17:00 uur
  • Duisenberg Gebouw, Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Nettelbosje 2, Groningen (Zernike Campus)
  • HANNN

'Het Dream Team!? Mantelzorger, patiƫnt en professional'

Expertisecentrum Healthwise van de Rijksuniversiteit Groningen organiseert op vrijdag 30 oktober 2015 haar derde jaarlijkse congres, ditmaal met als thema ''Het Dream Team!? Mantelzorger, patiënt en professional". Managers, professionals en onderzoekers in de zorgsector, wetenschap en beleidswereld zijn van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Het congres biedt een gevarieerd programma met lezingen en parallelsessies van wetenschappers en professionals uit de praktijk.

Expertisecentrum Healthwise van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde organiseert jaarlijks een congres omtrent actuele thema’s in onderzoek en praktijk van Health (Care) Economics, Business en Management. Het Healthwise congres is een netwerkbijeenkomst waar de gezondheidszorgsector, de wetenschap en de beleidswereld samenkomen.

Wanneer en waar? 
Vrijdag 30 oktober 2015, 9.00 - 17.00 uur
Duisenberg Gebouw, Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Nettelbosje 2, Groningen (Zernike Campus).

Voor wie?
Bent u manager, professional of onderzoeker geïnteresseerd in thema’s zoals: New professionalism, Economic analysis of informal care, Familieparticipatie in de zorg, Ervaringen van patiënten en mantelzorgers, Early-life conditions and lat(er)-life outcomes en Incentives in healthcare, dan is de conferentie zeer interessant voor u.

Keynote sprekers 
Expertisecentrum Healthwise is trots om vooraanstaande sprekers uit de wetenschap en de zorgpraktijk te mogen verwelkomen, waaronder de keynote sprekers prof. dr. Edward Norton, mr. Marius Buiting en prof. dr. Sophia de Rooij:

  • prof. dr. Edward Norton is Professor of Health Management and Policy, University of Michigan;
  • mr. Marius Buiting is directeur van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in de Zorg en Welzijn (NVTZ) en co-auteur van het boek "Verdraaide Organisaties, Terug naar de bedoeling";
  • prof. dr. Sophia de Rooij is internist-ouderengeneeskunde & klinisch geriater en tevens hoofd van het Universitair Centrum Ouderengeneeskunde UMCG.

Wetenschap en praktijk 
In diverse sessies hoort u over de ervaringen van innovatieve organisaties als Espria, Noorderbreedte, het UMCG en Vilans. Het academische perspectief hierop wordt verzorgd door gezaghebbende wetenschappers, zoals professorMaarten Postma (UMCG), professor Erik Buskens (UMCG), professor Kees Ahaus (RUG), dr. Govert Bijwaard (NIDI), dr.Manda Broekhuis, dr. Marjolein van Offenbeek en dr. Viola Angelini (RUG). Als afsluiting reflecteren enkele talenten vanTalentWeb Groningen op het congresthema: hoe jonge talenten vernieuwend denken over het Dream Team van mantelzorger, patiënt en professional.

Op de website vindt u alle informatie over het programma, de parallelsessies, het aanmelden e.d.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network