De kunst van het ouder worden

  • 14:00 uur
  • 22:30 uur
  • Groninger Forum Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18, Groningen
  • Zorg Innovatie Forum
  • AndersOud 2030

Iedereen is van harte welkom

Tijdens de tweede editie van het interactieve en culturele ouderenfestival De kunst van het ouder worden kijken we met de ogen van kunstenaars, wetenschappers en ervaringsdeskundigen én met onze bezoekers, van jong tot oud, naar ons eigen ouder worden. Wat betekent ‘goed en gelukkig oud worden’ voor ons? Kom mee praten, denken, lachen en doen. Oud worden gaat immers over ons allemaal.

We verrassen je met allerhande activiteiten. We hebben bijvoorbeeld een expositie over nieuwe technologie in de kunsten, zorg en welzijn en een debat over wat we allemaal wel niet over onszelf kunnen meten en weten. Je kunt zelf een dansje wagen, kijken hoe Marjolein Rover radio maakt, alles leren over De Voedselzandloper van Kris Verburgh, luisteren naar verhalenverteller Anne van Delft die vertelt waar zij nog graag haar bed voor uit komt en samen gezellig eten tijdens het driegangendiner Maaltijd der Generaties.

Iedereen die geïnteresseerd is in de kunst van het ouder worden is welkom: senioren, vrijwilligers in de zorg, kunstenaars, mantelzorgers, studenten, professionals, etc. In 2016 was het festival in een mum van tijd uitverkocht, dus bieden we dit jaar twee keer hetzelfde programma aan op een dag. Dan kun je zelf kiezen of je het festival in de middag of avond bezoekt: al dan niet in combinatie met een maaltijd.

Klik hier voor meer informatie over het programma