HANNN Inspiratiebron Drenthe: Vries

  • 16:30 uur
  • 19:00 uur
  • Plaats de Wereld, Westerstraat 26a, 9481 CB Vries
  • HANNN

Het is tijd voor de eerste Healthy Ageing Inspiratiebron van 2019! ​
Op donderdag 4 april 2019 organiseren we onze volgende HANNN-inspiratiebron (voorheen Business Borrel). Voor dit concept reizen we door de drie noordelijke provincies, deze keer zijn we te gast bij 'Plaats de Wereld' in Vries.

Plaats de Wereld is een vrijwilligersorganisatie met ca. 75 vrijwilligers die wordt aangestuurd door Johan en Yvonne Westerhof, de initiatiefnemers. Zij zijn gevestigd in een prachtig industrieel pand uit 1951 in hartje Vries dat in 2017 helemaal is gerenoveerd. 

'Iedereen kan een steentje bijdragen'

Johan en Yvonne Westerhof, initiatiefnemers Plaats de Wereld:
"Tijdens de jaren dat we professioneel betrokken waren bij kleinschalige ontwikkelingsprojecten in andere werelddelen, zagen we hoe mensen met weinig veel voor mekaar kregen. Zonder geld of goed, wisten kleine projecten het verschil in hun dorp of regio te maken. Vaak met veel plezier en tijd en oog voor relaties. Hier komt de inspiratie en passie voor Plaats de Wereld vandaan: een werk- en pleisterplaats die is verbonden met initiatieven elders in de wereld, zodat we van elkaar kunnen leren en delen. Het is een voorrecht om op te trekken met een bont gezelschap aan vrijwilligers, deelnemers en bezoekers. Onze droom is inmiddels uitgegroeid tot een community-initiatief dat laat zien dat ook hier in Nederland verbinding en relaties belangrijker zijn dan geld. En dat we samen de wereld dichtbij én ver weg eerlijker en mooier kunnen maken. Zo ingewikkeld is dat niet, vraag maar aan de mensen die met ons meedoen."
Meer lezen? https://plaatsdewereld.nl

Tijdens de Healthy Ageing Inspiratiebron wordt er zowel kennis verstrekt door pitchers als kennis gevraagd aan de aanwezigen. Door kennis te delen helpen we elkaar op het gebied van Healthy Ageing. Iedere aanwezige heeft zijn of haar eigen vakgebied en kennisnetwerk, waardoor we van elkaar kunnen leren.

Dit keer hebben wij de volgende pitchers:

Annemiek Deiman | Slaappsycholoog en incompany trainer Sleep Wellness Consultancy
Waarom zou jij uitgeruste collega's willen?

Dr. Marijke C.M. Gordijn | oprichter/algemeen directeur Chrono@Work
Take notice of time! Interventies om nachtwerk gezonder en veiliger te maken

Paulien Bats | voorlichter MS vereniging Nederland
Hoe je met simpele middelen op een succesvolle manier begrip & aandacht kunt creëren voor mensen met de chronische aandoening MS

Peter van der Klok | FINN BV
Zoekt een partij die de FINNFIT wereldwijd onder licentie op de markt wil brengen

Hoe mooi zou het zijn als we tijdens deze Inspiratiebron weer nieuwe samenwerkingen bewerkstelligen?

Wij kijken ernaar uit! Jij ook? Aanmelden kan hieronder. Graag tot dan!

Aanmelden Inspiratiebron Vries 4 april 2019

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network