Innovatiecorner: Serious game voor verpleegtechnische handelingen

  • 15:00 uur
  • 17:00 uur
  • Health Hub Roden
  • HANNN

Wie in de zorg werkt weet dat het BIG-geregistreerd blijven een heikel punt kan zijn. Vaardigheden moeten op peil gehouden worden door de verpleegtechnische handelingen te oefenen. Deze worden namelijk, afhankelijk van de organisatie, meerdere malen per jaar getoetst. 

Het praktisch oefenen van verpleegtechnische handelingen wordt vaak gedaan in de zogenoemde skills labs. Nadelen hiervan; Deze skills labs zijn niet altijd direct toegankelijk, waardoor er niet op ieder moment geoefend kan worden. Daarnaast kost het veel tijd én geld om een praktische les in een skills labs te regelen. TripleMotion Media (TMM) bedacht een oplossing; de Game Care Up. Een serious game die je je vaardigheden op een zeer laagdrempelige manier laat oefenen, gewoon vanaf de computer en/of tablet! 

De essentie van serious gaming is dat er technologieën uit de gaming industrie gebruikt worden om een serieus doel te bereiken. Een serious game waarin een realistisch interactief scenario wordt nagebootst, verbetert de cognitieve vaardigheden van mensen die ervaring hebben met het scenario.

Doordat het spel makkelijk op de computer en tablet is te spelen kunnen meerdere mensen tegelijk oefenen. Door deze vooruitstrevende game Care Up blijft de verpleegkundige/speler niet alleen bekwaam maar beleeft deze ook nog eens plezier aan het bekwaam blijven. Zorginstellingen kunnen een ruimte creëren waar haar personeel kan oefenen tijdens of na werktijd. Ook kan het een mogelijkheid bieden om personeel te testen op kwaliteiten door middel van de game.

Centrale vraag
‘’ Wat zou er voor uw organisatie minimaal in het spel aanwezig moeten zijn om als early adopter de game af te nemen en welke mogelijkheden ziet u om als kennispartner te helpen bij het door ontwikkelen van de inhoud? “

Meer informatie en hoe u kunt aanmelden ziet u op de website van de Health Hub Roden.
 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network