Kunst Versterkt-bijeenkomst 'Kunst & Dementie'

  • 13:00 uur
  • 17:00 uur
  • Museum Dr8888
  • HANNN

De Innovatiewerkplaats Healthy Ageing & de Kunsten en Keunstwurk nodigen u uit voor een bijeenkomst in de reeks Kunst Versterkt over kunst & dementie op:

Maandag 13 juni a.s. 13.00 - 17.00 uur 
Locatie: Museum Dr8888, Museumplein 2 te Drachten

Deze netwerkbijeenkomst is bedoeld voor iedereen die als ervaringsdeskundige of als zorg-, welzijn- of kunstprofessional geïnteresseerd is in het onderwerp kunst & dementie. Ervaringen en dilemma’s worden gedeeld n.a.v. twee inspirerende projecten. Onder het genot van een broodje en een drankje is ruimte om elkaar te ontmoeten.

1- Onvergetelijk Dr8888 en Onvergetelijk Drents Museum
Museum Dr8888 en het Drents Museum zijn ingestapt op het landelijke museumproject voor mensen met dementie en hun naasten. In het project worden de methodiek en de ervaring van het Van Abbemuseum en het Stedelijk Museum Amsterdam overgedragen aan musea in het land. Museum Dr8888 en Drents Museum zijn dit jaar begonnen met het aanbieden van een museumbezoek voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Ze delen hun ervaring.

2- Dementievriendelijke wijk, project Tussenruimte
Het Kenniscentrum Kunst & Samenleving, Hanzehogeschool Groningen en het Odensehuis Groningen willen een dementievriendelijke wijk binnen de Groningse Korrewegwijk realiseren. Gezamenlijk wordt een manier van werken ontwikkeld, waarbij mensen uit de wijk en van belangenorganisaties, kunstenaars, ontwerpers en studenten van Hanzehogeschool Groningen een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid voelen voor een dementievriendelijke wijk in de Korrewegwijk. Wat is een dementievriendelijke wijk, wat is er nodig om dit voor elkaar te krijgen en hoe kunnen kunstenaars en ontwerpers daarbij behulpzaam zijn?

Het precieze programma en informatie over aanmelding volgt.

Graag tot 13 juni!

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network