Netwerkbijeenkomst 3xG: Geletterd > Gezondheidsvaardig > Gezond

  • 13:30 uur
  • 17:00 uur
  • Theater De Meervaart, Amsterdam
  • Zorg Innovatie Forum

Wist je dat...

Wist je dat 29% van de volwassenen in Nederland beperkte gezondheidsvaardigheden heeft? Zij hebben moeite met het vinden, begrijpen en toepassen van informatie over gezondheid en zorg. Dit heeft een negatief effect op hun gezondheid, bijvoorbeeld door verkeerd medicijngebruik. Geletterdheid speelt hierbinnen een hele belangrijke rol.

Bij beperkte gezondheidsvaardigheden gaat het om een mismatch tussen enerzijds de (taal)vaardigheden van de cliënt en anderzijds de manier waarop wij vanuit de overheid en zorg communiceren. De oplossing moet daarom ook van beide kanten komen: het verbeteren van vaardigheden én het begrijpelijker maken van onze gezondheidscommunicatie.

Tijdens de netwerkbijeenkomst ‘3xG’ gaan wij daarmee aan de slag door middel van interactieve workshops, aansprekende praktijkvoorbeelden en een aantal inspirerende sprekers waaronder huisarts Berthon Rikken en hoogleraar  gezondheidsvaardigheden Jany Rademakers. Graag nodigen wij je hiervoor uit!

Deze netwerkbijeenkomst is een side event van het ‘Doe Meer Met Taal’-congres van het actieprogramma Tel Mee Met Taal. Organisatoren van de netwerkbijeenkomst zijn de Alliantie Gezondheidsvaardigheden en de Alliantie gezondheid en geletterdheid.

Lees het hele programma en hoe u zich kunt aanmelden hier.

Aandachtsgebieden

Zorg Innovatie Forum