Symposium: 'Stoppen met werken ... hoe moeilijk kan het zijn?'- Dilemma's voor vitale 60-plus vrouwen

  • 09:00 uur
  • 16:00 uur
  • Best Western Plus Hotel Restaurant Aduard
  • Zorg Innovatie Forum
  • AndersOud 2030

Waarom dit symposium?

De vrouwen van de babyboomgeneratie hebben nu de leeftijd bereikt waarop ze gaan stoppen met werken. Zij zijn de eerste generatie vrouwen die carrière maakte in een tijd dat de man als kostwinner de norm was. En nu staan ze voor een transitie naar een nieuwe invulling van hun leven en hebben ze te maken met vele dilemma’s. Bijvoorbeeld: Waar moet je rekening mee houden wanneer je stopt met werken? Waar vind je de benodigde informatie? Hoe sta je er (eventueel samen met je partner) financieel voor als je stopt met werken? Wat betekent in die nieuwe levensfase economische zelfstandigheid voor je? Wat doe je met veel vrije tijd? Zorg voor ouders en/of kinderen gecombineerd met baan of pensioen, hoe blijf je op de been? Kortom: De 60-plusser van nu zit niet achter de geraniums, maar wil vitaal blijven deelnemen aan en wil iets betekenen voor de maatschappij. En een maatschappelijk vraagstuk is: Hoe laten we kennis van al die vrouwen niet verloren gaan?

Voor wie: Vrouwen die meer inzicht willen in hun (financiële) situatie wanneer ze met pensioen gaan
Datum: dinsdag 5 april 2019
Tijd: 9.30 - 16.00 uur
Waar: Best Western Plus Hotel Restaurant Aduard
Kosten: € 39,50
Inbegrepen: lunch, ervaringsboek en 3 workshops naar keuze
Aanmelden: Graag voor 31 maart via www.ticketkantoor.nl/shop/symposium050419

Neem je DigiD mee!!

Het programma wordt interactief met workshops, interessante sprekers, een informatiemarkt en een Pensioen Speeddate. De deelnemers krijgen concrete handvatten en ideeën waarmee ze zelf positieve veranderingen in gang kunnen zetten in hun eigen omgeving. Ze laten zich inspireren door bewezen praktijkvoorbeelden en workshops! En als klap op de vuurpijl: een muzikaal optreden van operadiva Marlies de Waard.

Informatiemarkt
Tijdens het symposium kunnen de deelnemers stands op de informatiemarkt bezoeken van organisaties die te maken hebben met de nieuwe levensfase na het Stoppen met Werken.

Keynote speaker: Ineke van Gent: Stoppen is een nieuwe start
Dagvoorzitter: Myra Eeken-Hermans
Intermezzo: Operadiva Marlies de Waard

Voor meer informatie en een overzicht van de workshops, klik hier.