Themabijeenkomst ‘Groningen toegankelijk voor iedereen’

  • 13:00 uur
  • 17:00 uur
  • Hanze Plaza, Protonstraat 16, Groningen
  • Zorg Innovatie Forum

Op 14 juni 2018 is het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking twee jaar geratificeerd. Het verdrag beoogt dat mensen met een beperking onbeperkt deel kunnen nemen aan de samenleving. Hoe zorgen we ervoor dat onze provincie (meer) ‘inclusief’ wordt? Fysiek, met toegankelijke gebouwen en vervoer, maar ook digitaal? Want door het toenemende gebruik van internet is het voor mensen met een beperking soms moeilijk toegang te krijgen tot zorg, ondersteuning en andere voorzieningen.

Wat leer je?
Tijdens de interactieve bijeenkomst gaan diverse sprekers in op wat het VN-verdrag betekent voor de toegankelijkheid en het beleid van Groningse zorg- en welzijnsinstellingen en gemeenten.

Wat levert het op?
Je krijgt inzicht in goede voorbeelden van zowel digitale als fysieke toegankelijkheid én in wat er nog te doen is om onze provincie een (meer) ‘inclusieve provincie’ te maken.

Door en voor wie?
De bijeenkomst wordt georganiseerd door de gezamenlijke koepelorganisaties en Zorgbelang Groningen.
De bijeenkomst is bedoeld voor Wmo- en participatieraden, patiënten, cliënten, professionals uit zorg, welzijn en gemeenten, én andere belangstellenden.

Deelnemers: maximaal 100

Meedoen?
Meld je per mail aan via academie@zorgbelang-groningen.nl o.v.v.
- de bijeenkomst;
- je naam, mailadres én telefoonnummer;
- de organisatie waarvoor je actief bent;
- evt. overige opmerkingen.
Deelname is gratis!

Aandachtsgebieden

Zorg Innovatie Forum