NPO-netwerkbijeenkomst 'Anders Oud 2030'

  • 10:00 uur
  • 17:00 uur
  • Health Hub Roden, Ceintuurbaan Noord 180 te Roden
  • HANNN
  • Zorg Innovatie Forum

Wij nodigen u van harte uit voor 'Anders Oud 2030'

Samen met ouderen die hebben deelgenomen aan de regiotafels van het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO) Regio Noord organiseren we dit evenement. Juist omdat er nu zoveel wordt gevraagd van ouderen die thuis blijven wonen, is het essentieel dat er aandachtig naar hen wordt geluisterd en dat ze nauw betrokken zijn bij ontwikkelingen die hen betreffen.

Toonaangevende sprekers, korte workshops, culturele belevenissen en interactieve discussies over de ouderenzorg wisselen elkaar af tijdens dit veelzijdige evenement. Op deze dag vervullen ouderen een centrale rol. Er zullen dan ook veel ouderen aanwezig zijn. Kom zeker als u tot deze groep behoort naar deze inspirerende bijeenkomst! Ook zijn vrijwilligers, mantelzorgers en professionals uit zorg, welzijn, gemeente, onderwijs en ondernemers van harte uitgenodigd.

Klik hier voor het programma!
 

Intrigerende sprekers

Architect Michael van Bergen spreekt over de betekenis van architectuur en ruimte in velden waar emotie en betekenisgeving leidend zijn. Ook komen vooraanstaande wetenschappers aan het woord. Nardi Steverink vertelt over haar inzichten rond groepsempowerment en Marian Verkerk spreekt over aandachtig luisteren tussen patiënt en professional. Natuurlijk zijn er ook verrassende bijdragen van ouderen zelf. Bijvoorbeeld van Betty Meyboom, voorzitter van de NPO-programmacommissie. 
 

Culturele belevenissen en workshops

Ervaar en beleef in vier workshops wat kunst kan betekenen bij goed oud worden. Dit programma-onderdeel kwam tot stand in samenwerking met Saskia van de Ree van de Innovatiewerkplaats Healthy Ageing & de Kunsten.
 

Discussietafels

Halverwege de dag worden aan discussietafels verschillende thema’s besproken die door de ouderen zelf zijn aangedragen. Over deze onderwerpen gaan we in gesprek met ouderen en andere aanwezigen. Tijdens twee ronden van 20 minuten wordt een stelling besproken die door een oudere wordt ingeleid.
 

Regiotafels gaan door

Het is duidelijk dat we aan het begin staan van grote veranderingen rond ouderenzorg. Daarom gaan we door met het organiseren van regiotafels onder de naam Anders Oud 2030. Hier blijven ouderen en professionals elkaar ontmoeten om samen invulling te geven aan de nieuwe ouderenzorg.
 

Eten, drinken en bereikbaarheid

Voor een lunch wordt gezorgd en aansluitend is er een netwerkborrel.
De locatie is zowel met de auto als via het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Lijn 4 vertrekt elke 15 minuten vanaf Station Groningen en stopt voor de deur van Health Hub Roden.
 

Kosten

Deelname aan het evenement is kosteloos voor stakeholders van het Zorg Innovatie Forum (ZIF), leden van Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) en netwerkpartners van het NPO.
Van vrijwilligers, ouderen en mantelzorgers vragen we een bijdrage van €10,-.
Voor overige deelnemers bedragen de kosten voor deze dag €150,- (excl. btw).
 

Meld u hieronder aan via het formulier!

Houd de website in de gaten, meer informatie over het programma wordt binnenkort toegevoegd.

We zien u graag op 2 november!                                                                                                   

 

 

Sinds 2014 coördineren Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) en het Zorg innovatie Forum (ZIF) gezamenlijk de uitvoering van het Netwerk Ouderenzorg Regio Noord.