‘Waardig ouder worden in Drenthe’

  • 12:00 uur
  • 17:00 uur
  • Nationaal Gevangenismuseum Veenhuizen (Oude Gracht 1, Veenhuizen)
  • HANNN
  • AndersOud 2030

Op donderdag 27 september 2018 wordt de vierde editie van de werkconferentie Zorglandschap Drenthe georganiseerd. Deze keer in een ander jasje om een belangrijke opgave waar we voor staan nóg dichterbij te brengen.
Het aantal ouderen neemt toe, terwijl andere leeftijdsgroepen juist afnemen. Daarnaast wonen we steeds langer zelfstandig thuis. Centraal staat daarom het thema ‘waardig ouder worden in Drenthe’. Hoe realiseren we dit voor iedere inwoner in Drenthe? En vooral ook: hoe ver zijn we op weg om dit samen met ouderen zelf te doen?

Het programma is heel divers. De verbeelding wordt geprikkeld met theater, leren van goede voorbeelden en voegen daad bij woord: de Drentse gemeenten, Provincie Drenthe en Zilveren Kruis markeren hun gezamenlijke ambitie voor een dementievriendelijk Drenthe. Daarnaast gaan we in gesprek met Drentse ouderen zelf: hoe zorgen we er samen voor dat zij zo lang mogelijk zelf regie kunnen houden? Wat betekent dit voor hun woning, woonomgeving, sociale netwerk en de zorg?
 
Het zijn vragen die ook andere levensgebieden en domeinen raken, zoals wonen, ruimtelijke ontwikkeling en cultuur. Tijdens deze werkconferentie ontmoet u daarom dit jaar ook een breder publiek dan voorgaande conferenties. Aanwezig zijn bestuurders, beleidsmakers en professionals van diverse zorgorganisaties en welzijnspartijen, woningcorporaties en zorgverzekeraar Zilveren Kruis.

Meer informatie en hoe u zich kunt aanmelden leest u hier