12 mooie initiatieven sluiten zich via HANNN aan bij het netwerk Alles is Gezondheid...!

dinsdag 4 april 2017

  • HANNN

Maar liefst 12 nieuwe partijen hebben zich via Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) op 3 april 2017 aangesloten bij het netwerk Alles is Gezondheid... (AIG). AIG is het nationale preventie programma gericht op een beweging die leidt tot een gezonder en vitaler Nederland. Binnen dit programma maken ondernemers, overheden en organisaties afspraken over de bijdrage die zij hieraan zullen leveren.

Tijdens het kick-off evenement van de Healthy Ageing Tour in de MartiniPlaza te Groningen beloofden de partijen, door het tekenen van een pledge, plechtig om zich in te zetten voor een gezonder Noord-Nederland. Naast 10 organisaties uit Noord-Nederland waren er ook 2 initiatieven uit Zuid-Holland aanwezig!

Bekijk de pledges hieronder en ontdek wie de organisaties zijn en wat ze gaan doen! 

Kans voor de Veenkoloniën

Kans voor de Veenkoloniën is een acht jaar durend programma in het Veenkoloniaal gebied van Groningen en Drenthe dat als doel heeft de gezondheidsverschillen in deze regio aanzienlijk en duurzaam te verkleinen door middel van drie programmalijnen: Gezonde Leefstijl, Zorgeffectiviteit en Participatie. In 2023 moeten de inwoners van de Veenkoloniën gezonder zijn vanuit de definitie van positieve gezondheid waarbij de kracht en de behoeften van de inwoners centraal staan. Lees hier de pledge van Kans voor de Veenkoloniën.

s’Amuse cateraar en Café de Sleutel

s'Amuse is een duurzaam bedrijf, dat gebruik maakt van pure ingrediënten. De gebruikte producten zijn veelal biologisch en ecologisch.
Zij bieden hun gasten bijvoorbeeld extra veel groente in plaats van vlees en bij elk gerecht serveren zij een salade.
Tevens bieden zij gratis hun gezonde en groenterijke hapjes aan tijdens netwerkbijeenkomsten van Gastvrij050, om zo andere horecaondernemers te kunnen inspireren. Lees hier de pledge van s'Amuse.

SKSG (Stichting Kinderopvang Stad Groningen)

De missie van SKSG is het waarborgen van professionele kinderopvang in en rond de stad Groningen. Dat doen ze door vanuit een maatschappelijke taak veilige, verantwoorde en veelvormige opvang te bieden, met deskundige en gemotiveerde medewerkers. Op diverse manieren bevorderen ze de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers en de gezondheid van onze kinderen. Lees hier de pledge van SKSG.  

Healthcoin

Healtcoin introduceert een gezonde munt, die te verdienen is met gezond gedrag en uit te geven is aan gezonde producten en diensten waarbij mensen worden verleid tot het vaker maken van de gezonde keuze.
Deze gezonde munt wordt ingezet in de strijd tegen overgewicht, diabetes type II, hart- en vaatziekten, eenzaamheid, chronisch gebrek aan bewegen en is ter stimulans voor een gezonde leefstijl voor iedereen. Lees hier de pledge van Healthcoin.

DBZ (De Beer Zwarts) Strategisch Creatie

Verbinden en werken vanuit je eigen identiteit. Het morgen net iets beter doen dan vandaag. De kracht van eenvoud.
DBZ gaan uit van het Human Centered Design-principe en werken veel voor zorg(gerelateerde) organisaties en semi-overheden. Door dit principe toe te passen kunnen ze veel positieve impact genereren voor mensen die zorg nodig hebben, of willen voorkomen. Lees hier de pledge van DBZ.

Zorgspectrum Het Zand

Zorgspectrum Het Zand biedt op zeven Overijsselse locaties wonen, zorg en welzijn aan circa 700 cliënten. 
Ze  zijn actief op het gebied van gezondheidsbevordering en preventie van ziekte. Door hierin zorg, onderwijs en innovatie te combineren, worden betekenisvolle verbindingen gelegd. Actuele projecten zijn: Natuurlijk Samen, Natuurlijk Fit  en Grijs, Groen & Gelukkig (tot 2018). Lees hier de pledge van Zorgspectrum Het Zand.

BUSS Ontwerp & Inrichting

BUSS Ontwerp & Inrichting zet zich in om ervoor te zorgen dat organisaties het interieur krijgen dat bij ze past en dat werknemers de werkomgeving krijgen waarin ze optimaal kunnen presteren. Te lang zittend werken kan resulteren in vervelende klachten en met onder andere hun zit-staconcept voor een dynamische werkomgeving wordt beweging en creativiteit gestimuleerd. Zo helpen ze bedrijven indirect de productiviteit onder medewerkers te vergroten en het ziekteverzuim te verlagen. Lees hier de pledge van BUSS.

Moofy

Het online beweegplatform Moofy is ontwikkeld voor de basisschool en kinderen kunnen hiermee bewegen in én met de klas. Hierdoor wordt de schooldag leuker en ontstaat er een betere balans tussen stilzitten en bewegen, tussen inspanning en ontspanning. Daarnaast geeft het de leerkracht een instrument in handen, waarmee kinderen hun beweegbehoeften en prikkels kwijt kunnen. Een schooldag wordt dynamischer met Moofy en zorgt voor een goede verbinding tussen bewegen in de klas, bewegen op het plein en bewegen tijdens de gymles. Lees hier de pledge van Moofy.

Idiomorf infographics

Idiomorf is gespecialiseerd in het overbrengen van kennis met beeld. Ze maken illustraties en animaties voor medische instellingen zoals ziekenhuizen, farmaceutische industrie en leveranciers van medische apparaten om ervoor te zorgen dat de patiënt en verplegend personeel goed en snel geïnformeerd is. Complexe informatie wordt vereenvoudigd weergegeven en overzichtelijk gemaakt met tekeningen, animaties, diagrammen en pictogrammen. Lees hier de pledge van Idiomorf.

Zorghotel De Kim

Zorgeloos herstellen na ziekenhuisopname. Behandeling, ondersteuning, oefeningen voor na de operatie. De Kim is een hotel waar mensen weer fit worden. Een goed en snel hersteltraject na een operatie kan complicaties en lange nasleep voorkomen. Bijvoorbeeld na plaatsing van een nieuwe heup of knie. Door de juiste behandeling, ondersteuning en oefeningen zijn mensen weer sneller op de been en met de juiste begeleiding voorkomen wij dat mensen minder mobiel worden met alle gevolgen van dien. Lees hier de pledge van Zorghotel De Kim.

Odensehuis Groningen

Het Odensehuis Groningen is een inloophuis voor mensen met lichte dementie en hun naasten. Om de grijze cellen van de participanten te prikkelen en langer goed te laten werken, worden er verschillende activiteiten georganiseerd op het gebied van beweging, groen, muziek en creativiteit. Het Odensehuis speelt niet in op het geheugenverlies/dementie van de participanten, maar juist op wat de participanten nog wel kunnen. Lees hier de pledge van het Odensehuis.

Vereniging Herstelzorg WIK (Willen is Kunnen)

Vereniging WIK faciliteert herstelverblijf en denkt mee over vitaal ouder worden. Dit voor het bevorderen van gezondheid en vitaliteit en het herstel van haar leden in het bijzonder, en in het algemeen van iedereen die aandacht nodig heeft op het gebied van gezondheid en vitaliteit.
Vanaf 2017 worden er informatiebijeenkomsten over het voorkomen van chronische ziekten georganiseerd. Lees hier de pledge van Vereniging WIK.
 

 

Wat is uw pledge?

Meer over Alles is Gezondheid... leest u op deze pagina's .
Wilt u zich aansluiten bij onze beweging en een pledge ondertekenen? Mail ons dan of klik hier voor het aanmeldformulier!

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network