4 Mijl lezing in het UMCG

donderdag 24 augustus 2017

  • HANNN

Train je voor de 4 Mijl? Of ben je een beginnend of geroutineerd hardloper die zich graag in de sport verdiept? Kom dan op 7 september om 19.30 uur naar het UMCG voor een interactieve lezing van UMCG-sportarts en hardloopexpert Steef Bredeweg en Running Girl Kelly Sandys.
Tijdens de lezing bespreken Bredeweg en Sandys (oprichter van hardloopbeweging Running Girls) feiten en fabels over hardlopen en blessures. Hoe gezond is deze sport nu echt? Maakt het uit welke hardloopschoenen je draagt en op welke ondergrond je loopt. Is een warming up eigenlijk wel nodig?

Vol = Vol
De lezing vindt plaats in de Blauwe Zaal in het UMCG en duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur. Iedereen is welkom bij de lezing en de toegang is gratis. Wees op tijd want VOL= VOL!

Kunt je er niet bij zijn, dan verwijzen we je vanaf 28 augustus naar de site healthyageing.umcg.nl.
Hierop verschijnen tot aan de 4 Mijl wekelijks artikelen waarin Bredeweg en Sandys met elkaar in discussie gaan over allerlei hardlooptopics zoals de zin/onzin van de hardloopschoen, het nut van trainingsschema’s en het belang van drinken tijdens het hardlopen.

Wie is wie

Steef Bredeweg werkt als sportarts in het Sportmedisch Centrum van het UMC en deed de afgelopen jaren onderzoek naar hardlopen. Kelly Sandys is oprichter van de populaire hardloopbeweging Running Girls Groningen en beweeg- en leefstijladviseur in het UMCG. Tijdens de lezing combineren ze kennis uit de wetenschap en praktijk.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network