Aandacht voor Taal & Gezondheid in Noord-Nederland!

woensdag 6 december 2017

  • HANNN

Eén op de negen inwoners van Noord-Nederland heeft problemen met lezen en schrijven. Het hebben van een lage taalvaardigheid heeft grote invloed op het welzijn en de welvaart van mensen. Laaggeletterden hebben een slechtere positie op de arbeidsmarkt, kunnen lastiger informatie verwerken en hebben moeite grip op hun eigen gezondheid te houden.

Om hier aandacht aan te geven organiseren Alles is Gezondheid...,
Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN), Hanzehogeschool Groningen, Stichting Lezen & Schrijven en NDC mediagroep op donderdag 8 februari een interactieve conferentie over Taal & Gezondheid. 

Maurice de Greef en Machteld Huber zijn twee gerenommeerde sprekers op het terrein van laaggeletterdheid en gezondheid en hebben deze middag een prominente rol. Door middel van vraagstukken uit verschillende generaties gaan zij samen met een gevarieerd panel en het publiek in op de vraag: 'wanneer is taal een probleem voor je gezondheid?'
Klik hier voor de uitnodiging en het programma (PDF)

Komt u ook? Aanmelden kan via www.hannn.eu/taalconferentie

Ook is er deze middag weer de gelegenheid voor Noord-Nederlandse initiatieven om een pledge van Alles is Gezondheid... te tekenen. Sluit ook aan bij deze gezonde beweging! Wat is uw pledge voor een gezonder en vitaler Nederland?

Alliantie gezondheid en geletterdheid

Wist u al HANNN zich in 2016 heeft aangesloten bij de Alliantie gezondheid en geletterdheid? Alle aangesloten partners beloven zich actief in te zetten om laaggeletterheid in Nederland terug te dringen. De Alliantie gezondheid en geletterdheid is een initiatief van Alles is gezondheid… en Stichting Lezen en Schrijven.
 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network