HANNN sluit zich aan bij Landelijke Alliantie Kinderarmoede

woensdag 27 maart 2019

  • HANNN

"In 2030 mag geen enkel kind de dupe zijn van armoede en zijn er geen nieuwe gezinnen die in armoede terechtkomen." Dat is de ambitie van de landelijke Alliantie Kinderarmoede.
Ruim 100 organisaties hebben zich op 26 maart achter dit initiatief van Alles is Gezondheid, Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en https://www.missingchapter.orgwww.missingchapter.org geschaard door een pledge te ondertekenen waarmee ze beloven om een actieve en concrete bijdrage te leveren aan het gezamenlijke doel: de effecten van kinderarmoede tegengaan.
Healthy Ageing Network Northern Netherlands is één van deze partners met met als belangrijkste vraagstuk: #HoeDan

Er is een samenhang tussen inkomensongelijkheid en gezondheidsverschillen, en daarom is niet raar dat een thema als kinderarmoede ook op de agenda komt van een gezondheidsnetwerk.
Dit hangt dan weer samen met een ander onderwerp waar HANNN actief mee bezig is: Taal en Gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat 50% van de mensen in de schulphulpverlening laaggeletterd is.
Een risicofactor van laaggeletterdheid is armoede. Zie het feitenblad Armoede van generatie op generatie.

Maar om ervoor te zorgen dat kinderarmoede per 2030 tot het verleden behoort, zal er echt gewerkt moeten worden aan fundamentele vraagstukken zoals de schuldenindustrie, de kwaliteit van het onderwijs, verdeling van inkomen, enzovoorts.
HANNN hoopt dan ook via deze alliantie de puzzelstukjes in handen te krijgen die in onze eigen regio kunnen helpen bij het aanpakken van armoede en gezondheidsverschillen. Partners zijn van harte welkom om hierover mee te denken.
We vernemen het graag door een berichtje via ons contactformulier!

Kracht van samenwerking

Laurentien van Oranje (Oprichter Missing Chapter Foundation) is blij met de unieke bijdrage van de meer dan 100 partners: “De kracht van deze alliantie is de verbinding tussen heel veel initiatieven. Alleen door nauwe samenwerking, juist ook met andere allianties en coalities, kunnen we armoede van kinderen in gezinnen duurzaam aanpakken. En uiteraard denken kinderen steeds mee en luisteren we goed naar hun inzichten, gevoelens en ideeën. Ze houden alle partners scherp over wat er leeft binnen kinderen en hun gezin en waar de diepere behoeften liggen. Daarmee leggen ze de basis van duurzame oplossingen.”

Lees op de website van Alles is Gezondheid een uitgebreide terugblik naar de ondertekening van de Alliantie Kinderarmoede.

 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network