Basiskamp Entre Nous: ‘Kijkt vanuit een utopisch verleden naar de hedendaagse verzorgingsstaat’

woensdag 6 september 2017

  • HANNN
  • Zorg Innovatie Forum
  • AndersOud 2030

Een humanitaire missie in eigen land

Basiskamp Entre Nous is bedacht door Edwin Stolk (kunstenaar) en wordt gerealiseerd i.s.m. Stichting KiK. Op vrijdag 1 september om 16 uur is de opening. Door met bedrijven en andere organisaties samen te werken ontstaat een tijdelijk laboratorium, een proefkolonie waar de zoektocht naar alternatieven voor onze verzorgingsstaatcentraal staat.  

In Basiskamp Entre Nous staat u als burger centraal. Door met elkaar in gesprek te gaan zoeken we in debatten, bij workshops, presentaties en lezingen antwoord op de vraag: “Wanneer publieke diensten steeds meer door private partijen worden ingevuld, hoe zorg je er dan voor dat ze toegankelijk blijven voor iedereen? Hoe creëer je met elkaar een samenleving waarin iedereen tot zijn recht kan komen?” 

In september is het basiskamp vrij toegankelijk en wonen er (i.p.v. militairen) een maand lang verschillende kunstenaars.
Deze vakmensen gaan zich bezighouden met onderwerpen die gerelateerd zijn aan de verzorgingsstaat van morgen. Onderwerpen die spelen in Westerveld en tevens exemplarisch zijn voor andere gemeenten.

Het evenement speelt zich af in Frederiksoord, Drenthe. Meer informatie over het evenement, het programma en de locatie vindt u hier.