Bisschop Bekkersschool opent eerste schoolplein 14

donderdag 6 juli 2017

  • HANNN

Hoewel het grauw en regenachtig was, was het erg gezellig bij Katholieke Daltonschool Bisschop Bekkers. Hier is woensdagochtend 5 juli 2017 het eerste Sportplein 14 geopend - een initiatief van de Johan Cruyff Foundation die als doel heeft alle leerlingen uit te dagen en te stimuleren om meer te bewegen en te sporten.

Dit sportieve en rolstolvriendelijk ingerichte schoolplein is samen met de schoolkinderen ontworpen. Alle lijnen en kleurvakken zijn door de school en de leerlingen zelf geselecteerd. Dankzij de nieuwe indeling van de sportplein krijgen leerkrachten meer overzicht en structuur.

Wethouder afdeling Verkeer & Vervoer, Cultuur, Sport  Gemeente Groningen Paul de Rook en manager maatschappelijke projecten FC Groningen Mick Duzink waren aanwezig en hebben alle vragen van de kinderen en toehoorders over sport en bewegen beantwoord. Groby , de mascotte van FC Groningen was de held van de ochtend, alleen al zijn aanwezigheid zorgde voor niet te stoppen gejuich en gelach van de kinderen.

Tijdens het openingswoord vertelde directrice Wally van der Vlught dat Bisschop Bekkersschool 2 weken geleden het certificaat “Gezonde School” gekregen. Het gloednieuwe sportplein past helemaal in het concept “Gezonde School”.
 

Dit was nog niet alles. Een dynamische, inspirerende dans door leerlingen Daniël en Anthony, het doelpunt van Groby en de verschillende sportieve acts  op het gloednieuwe plein maakten de opening tot een echt feest.

Basketballen met Dj Lowpro, voetballen in de nieuwe pannakooi, touwtje springen met de nieuwe springtouwen en het rolstoelracen! op de nieuwe atletiekbaan.  Al met al is het een prachtig voorbeeld en ware inspiratiebron voor andere scholen en onderwijsinstellingen.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network