Gratis buitenprogramma in de binnenstad tijdens Building the Future of Health!

woensdag 18 mei 2016

  • HANNN

De stad Groningen heeft voor haar inwoners een uitgebreid programma samengesteld om het thema van het congres Building the Future of Health terug te laten komen in de stad. Op 4 locaties in de binnenstad worden van 1 t/m 4 juni tal van activiteiten georganiseerd. Download hier het volledige programma!

De Gezonde Stad

Meer dan 50% van de inwoners van Nederland woont in de stad. Steden worden vaak geassocieerd met minder gezonde zaken als luchtvervuiling en weinig buiten zijn. De stad en haar  gebouwde omgeving kan echter ook bijdragen aan de gezondheid van de bewoners.

Ontdek tijdens Building the Future of Health – open air wat de stad te bieden heeft om jouw gezondheid te bevorderen.

Van wo 1 t/m za 4 juni wordt op een aantal plekken in Groningen getoond hoe de gebouwde omgeving op een gezonde manier gebruikt kan worden. Hiernaast wordt de stad gebruikt als podium voor diverse sporten speelactiviteiten en kan geproefd worden wat de stadsomgeving aan gezonde voeding te bieden heeft. Het buitenprogramma wordt georganiseerd in het kader van de grote internationale conferentie Building the Future of Health. De conferentie vindt plaats van 1 t/m 4 juni 2016 in het UMCG in Groningen. De conferentie sluit aan bij het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie in 2016.


Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network