Daniëlle Bekkering daagt Groningen uit: in 30 dagen de wereld rond!

dinsdag 2 oktober 2018

  • HANNN

Meer mensen in beweging krijgen. Met die missie is voormalig topschaatster Daniëlle Bekkering aan de slag gegaan bij het Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN). Haar eerste project: De Meer Gezonde Jaren Challenge. Vanaf 6 oktober met zoveel mogelijk Groningers elke dag minimaal één Mijl afleggen. Hoe je dat doet, mag je zelf weten: wandelend, joggend, hardlopend of zelfs zwemmend. Meer bewegen mag natuurlijk ook, maar het gaat er vooral om dat je iedere dag aan beweging doet. En het uiteindelijke doel: samen zoveel kilometers maken dat we de wereld rond zijn.
 

Daniëlle Bekkering
Daniëlle Bekkering

Aanmelden

Mensen die de challenge aan willen gaan, kunnen zich aanmelden via www.meergezondejaren.nl. In samenwerking met Target Holding stelt HANNN een app beschikbaar die het mogelijk maakt om de dagelijkse mijl te registreren en te delen. Bovendien ontvangt iedere deelnemer een armbandje en er worden een aantal prijzen verloot onder degenen die hele challenge volgehouden hebben. Bedrijven en organisaties worden uitgedaagd om een openbare activiteit te organiseren, om de eigen werknemers te motiveren, maar wellicht ook mensen van buitenaf mee te laten bewegen. Want samen deze uitdaging aan gaan is misschien nog wel leuker dan alleen!

“Ook kleine beetjes maken een verschil”

De Meer Gezonde Jaren Challenge duurt dertig dagen en de start valt samen met het begin van de Healthy Ageing Week. Bekkering: “Veel mensen bewegen te weinig en met deze Challenge willen we laten zien dat regelmatig bewegen, denk aan een lunchwandeling, betrekkelijk eenvoudig in het dagelijks leven kan worden geïntegreerd. De Challenge laat zien dat niet alleen grote inspanningen tellen, ook kleine beetjes maken een verschil voor je vitaliteit. Als we er in slagen om met minimaal 800 mensen deze Challenge te volbrengen, hebben we op 4 november ruim de aarde rondgelopen. Hoe gaaf is dat!”
 

Healthy Ageing Week 2018

De Healthy Ageing Week, dit jaar van 6 tot en met 14 oktober) heeft tot doel om jong en oud te laten proeven aan initiatieven met betrekking tot Healthy Ageing, of wel gezond ouder worden. Onder deze activiteiten vallen onder meer de Meer Gezonde Jaren Challenge en de introductie van The Daily Mile op basisscholen in Stad en provincie Groningen. De organisatie van de Healthy Ageing Week is in handen van UMCG, HANNN, RUG, Hanzehogeschool Groningen en Gemeente Groningen. Voor een volledig overzicht van de activiteiten kijk op www.meergezondejaren.nl.
 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network