Digitale gezondheidscoach helpt breed publiek gezond ouder worden

donderdag 3 september 2015

  • HANNN

Uitrol VitalinQ binnen Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN)

‘Noord-Nederland in het linker rijtje van gezondheid’. Onder dat motto is HANNN van start gegaan met het uitrollen van VitalinQ binnen haar Healthy Lifestyle programma. VitalinQ is een digitale Personal Health Assistant. Op basis van de specifieke, persoonlijke eigenschappen van iedere gebruiker biedt VitalinQ online deskundig advies op maat, op het gebied van voeding, beweging en andere leefstijlfactoren. Dit stimuleert een gezondere leefstijl.

Door de samenwerking kunnen bedrijven en andere organisaties die actief zijn binnen HANNN, VitalinQ ter beschikking stellen aan hun klanten, leden of gebruikers in hun eigen vertrouwde huisstijl. Het doel is om op deze manier een grotere beweging op gang te brengen van mensen die bewust en verantwoord aan de slag gaan met hun gezondheid.

Het Healthy Lifestyle programma van HANNN richt zich op het vinden van vernieuwende combinaties tussen zorg, wonen en vrije tijd, die een positieve bijdrage leveren aan een gezonde leefstijl. Daarbij is implementatie en opschaling net zo belangrijk als het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten.

Behalve Healthy Lifestyle zijn onder de paraplu van HANNN ook bedrijven en organisaties op het terrein van Food, Care & Cure, Medical Technology, Life Sciences en Gaming/eHealth actief. Wat hen bindt is de ambitie een bijdrage te leveren aan gezond en actief ouder worden. HANNN ondersteunt bij business development, het vinden van financieringsbronnen (zoals Europese Fondsen) en bij het zoeken naar (inter)nationale partners.

Van links naar rechts op de foto:

Daan Bultje (directeur HANNN)
Ineke Delies (programmaleider Healthy Lifestyle) 
Hille Meetsma (directeur VitalinQ)

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network