Drie scholen van start met Daily Mile!

donderdag 28 februari 2019

  • HANNN

In het streven naar meer gezonde jaren probeert HANNN zoveel mogelijk mensen in beweging te brengen en deze week zijn er weer mooie stappen gezet. Drie basisscholen in de gemeente Westerkwartier gaan in ieder geval de komende vijf weken met de Daily Mile aan de slag, tot aan de LEGiO-run op 6 april. Het idee van de Daily Mile is om leerlingen van basisscholen elke dag een kwartier te laten bewegen, dit mag hardlopen zijn maar ook wandelen. Het gaat er niet om wie de beste of de snelste is, maar dat iedereen op zijn of haar niveau meedoet. Het project in de voormalige gemeente Grootegast is een samenwerking van de LEGiO-run en Healthy Ageing Network Northern Netherlands.

Het streven van Daniëlle Bekkering (HANNN) is om onder de noemer Wester-kwartiertje uiteindelijk alle scholen in het Westerkwartier dagelijks een kwartier extra onder schooltijd te laten bewegen.

Op dinsdagochtend 26 februari was de feestelijke aftrap onder leiding van Daniëlle op de Groene Borg in Kornhorn, De Aquarel in Sebaldeburen en de Jan Kuipersschool in Grootegast.

Tine Zweers, lerares van de Jan Kuipersschool en ambassadeur van de LEGiO-run was hier ook bij aanwezig. Zij is daarnaast fanatieke hardloper en lid van de werkgroep "sport op school”, dit project kan dan ook op haar steun rekenen.
"Wij hopen dat uiteindelijk de hele gemeente ons goede voorbeeld gaat volgen en voor de Daily Mile, of het Wester-kwartiertje zoals Daniëlle Bekkering de lokale variant noemt, zal gaan!"

Tijdens de kick-off gaf Daniëlle uitleg over het programma van de Daily Mile.  Enthousiast legde ze de kinderen uit hoe leuk en gezond bewegen is, dat het de fysieke en mentale fitheid verbetert. En dat gezonde voeding de motor is voor je lichaam, niet alleen om beter te kunnen sporten maar ook om beter te concentreren. “Hoe leuk is het om kinderen uit te leggen dat je door regelmatig hard te lopen beter kunt nadenken en dus betere schoolresultaten kunt halen.
We hebben een leuk pakket met poster en stickers ontwikkeld en elke dag dat er gelopen is, mag er een sticker worden geplakt. Na afloop, als de poster volgeplakt is, krijgen de kinderen een medaille. Zo maak je het extra aantrekkelijk en wordt bewegen onderdeel van de schooldag”.

Komende weken zal Daniëlle Bekkering ook in andere gemeenten verder gaan met de introductie van de Daily Mile. De gemeenten Musselkanaal en Surhuisterveen hebben al aangegeven ook mee te willen doen in aanloop naar de Healthy Ageing Tour. Voor meer informatie kunnen belangstellende ook contact opnemen met Daniëlle Bekkering (danielle.bekkering@hannn.eu).

 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network