Geslaagde (G)oud Gezond-dagen!

maandag 11 februari 2019

  • HANNN

De eerste (G)oud Gezond-dagen in Pekela, Stadskanaal en Veendam op 7 februari jl. zijn een groot succes geweest met ruim 150 75-plussers!

Niet iedereen kan zijn hele leven zelfstandig blijven wonen maar er kunnen wel handvatten geboden worden om dit zo lang mogelijk te blijven doen.
Welzijnsorganisaties De Badde, Welstad en Compaen organiseerden daarom de (G)oud Gezond-dag.
Bezoekers werden uitgebreid meegenomen in onderwerpen als het dagelijks functioneren, lichamelijke en geestelijke gezondheid, zingeving, kwaliteit van leven en actief zijn en blijven.

Verder werden de bezoekers geïnformeerd over hoe men de regie zo lang mogelijk in eigen hand houdt door een ‘Levenstestament’ op te laten stellen en de financiële zaken op tijd te regelen. Daarnaast werd actief deelgenomen aan beweegactiviteiten of zang.

HANNN was uitgenodigd om op de (G)oud Gezond dag in Stadskanaal activiteiten te verzorgen en dat deden we natuurlijk met veel plezier!

Om positieve gezondheid op een spelende en leerzame wijze te ervaren werden er met de 75-plussers diverse fysieke en mentale activiteiten, oefeningen en testjes gedaan.
Gezamenlijk en individueel werd de mentale fitheid en het geheugen getraind (korte termijn geheugen, uitvoerende functies, aandacht) en snel denken en het concentratieniveau verbeterd.
Tevens was er aandacht voor de beweeglijkheid van de romp en schouders en werd de flexibiliteit, sterkte en uithoudingsvermogen van het bovenlichaam gemeten.

De oefeningen werden vol enthousiasme uitgevoerd en we zagen nog het nodige fanatisme bij de lichamelijke testjes om de lenigheid en kracht te meten!

De bezoekers waren vol lof en gaven ruimhartig aan een volgende keer terug te willen komen. Het was leerzaam, erg gezellig en een fijne samenwerking met Welstad en Tintengroep!

Foto's gemaakt door Gesinus Hemmes
Foto's gemaakt door Gesinus Hemmes

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network