GRC Groningen gaat voor Gezondheid

zaterdag 2 juli 2016

  • HANNN

Voetbalclub GRC Groningen wil de gezondste voetbalclub van Nederland worden. Die ambitie werd op twee juli gepresenteerd, tijdens de feestelijke slotdag van het seizoen 2015-2016. De vereniging richt zich vanaf komend seizoen niet alleen op voetbal, maar ook op het stimuleren van een actievere en gezondere leefstijl. Zij worden hierbij onder andere ondersteund door HANNN en het UMCG. 
 

 

 

 

De club wil graag meerdere keren per jaar gaan meten hoe fit spelers zijn, en een analyse doen van het algemene welbevinden en de motivatie van spelers. Deze informatie geeft spelers inzicht in hun fysieke en mentale gesteldheid. De club wil de voetballers gaan helpen om die, waar nodig en gewenst, op een laagdrempelige manier te verbeteren. Want hoeveel plezier en succes je op het veld hebt, wordt immers, net als bij profvoetballers, niet alleen bepaald door hoe hard je traint, maar ook door hoe je letterlijk en figuurlijk in je vel zit.

Spelers, maar ook ouders en grootouders kunnen gedurende het seizoen meedoen aan activiteiten op het gebied van Football, Food en Fitness

Meer Gezonde Jaren

GRC Groningen wil in het kader van de nieuwe missie ook gezondere producten aanbieden in de kantine. Spelers, maar ook ouders en grootouders kunnen gedurende het seizoen meedoen aan activiteiten op het gebied van Football, Food en Fitness. Denk hierbij aan lezingen van gastsprekers, kookworkshops, weet-wat-je-eet expedities en sportieve spelletjesavonden.

Het nieuwe GRC-beleid sluit naadloos aan bij de ambitie van HANNN om een omgeving te creëren die bijdraagt aan meer gezonde jaren. Dit kan via een actieve leefstijl, en een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Maar het gaat ook om hechte, sociale gemeenschappen waarin men elkaar aanmoedigt om actief en gezond te leven. GRC Groningen wil zo’n gemeenschap zijn waarin leden op een laagdrempelige en leuke wijze inzicht kunnen krijgen in de eigen fit- en gezondheid en handvaten krijgen om die, indien gewenst, te versterken.
 

2 juli: Football, Food & Fitness
2 juli: Football, Food & Fitness

Feestelijke aftrap

De spectaculaire slotdag van GRC Groningen is op zaterdag 2 juli, van 15.00 uur tot 19.00 uur op sportpark Corpus den Hoorn. Dan wordt het programma voor komend seizoen gepresenteerd. De middag staat in het teken van Football, Food en Fitness en tijdens de opening wordt het nieuwe clubtenue gepresenteerd, met het logo van HANNN. Er wordt uiteraard gevoetbald en de spelers krijgen tijdens het traditionele slottoernooi een teller om die meet hoeveel stappen zij tijdens de wedstrijd zetten. Daarnaast kan iedereen meedoen aan allerlei testjes op het gebied van bijvoorbeeld uithoudingsvermogen, snelheid, kracht en lenigheid.

Kinderen, ouders, opa’s, oma’s en vriendjes kunnen tijdens de slotdag op expeditie langs verschillende football-food-fitness kraampjes. Ouders worden uitgedaagd om tijdens deze markt lekkere en gezonde gerechtjes uit eigen keuken te demonstreren. Daarnaast is er een kookfiets,  blenderbikes en een sap- en saladebar aanwezig, evenals een kraam waar je leert over en experimenteert met zout. Ook zijn een fitnessschool en een keeperschool van de partij op sportpark Corpus den Hoorn.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network