Groningen wil gezondste gemeente van Nederland worden

dinsdag 30 januari 2018

  • HANNN

De stad Groningen heeft hoge ambities op het gebied van Healthy Ageing en wil de gezondste stad van Nederland worden.
Om dit doel te bereiken heeft de gemeente de G6 opgezet, zes aandachtspunten om de gezondheid van de inwoners te verbeteren.

De zes aandachtspunten zijn actief burgerschap, bereikbaar groen, actief ontspannen, gezond verplaatsen, gezond bouwen en gezonde voeding.

Om dit beleid in goede banen te leiden zijn er samenwerkingen met UMCG, de RuG, de Hanzehogeschool en het Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) aangegaan. Deze instituten zullen de stad helpen om de gezondheid van Groningers te verbeteren. 

Het doel is hier dus niet alleen om op natuurlijke wijze zo oud mogelijk te worden, maar vooral om gezond ouder te worden en kwaaltjes zo veel mogelijk te vermijden. Het is een ambitieus plan van de regio Groningen en het is dus nog even afwachten hoe dit in de praktijk zal verlopen. Op dit moment gaat het de inwoners van deze regio niet slecht af, maar vallen zij ook zeker niet onder de gezondste inwoners van Nederland. Volgens laatste onderzoeken die de gezondheid van de Nederlanders inwoners in kaart brengen, uitgebracht door de Volksgezondheidenzorg in 2016, valt er nog veel te verbeteren op gezondheidsgebied voor Groningen.

Bron: Groninger Internet Courant
Het volledige artikel kunt u hier lezen.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network