Groninger Scheurkalender vanaf 1 mei van start

maandag 2 mei 2016

  • HANNN
  • Zorg Innovatie Forum

Wat beweegt jou in Groningen?

Vanaf 1 mei as kunnen alle Groningers weer hun eigen kalenderpagina voor de Groninger Scheurkalender 2017 insturen. Met een foto, zelfgemaakte tekening, een gedicht of klein verhaaltje geven Groningers antwoord op de vraag: “Wat beweegt jou in Groningen? Waar word je blij van? Wat raakt je?”.

Het initiatief om een typisch Groninger Kalender uit te brengen komt van een aantal Groninger organisaties die van mening is dat Groningen zoveel meer is dan alleen een aardbevingsgebied. En dat we dat best eens wat luider en creatief mogen laten zien. Onder het motto ‘Niet scheuren maar verbinden’ zag de eerste editie (2016) van de kalender in november 2015 het licht en werd meteen een groot succes. Meer dan 700 inzendingen kwamen binnen. Op basis van dit succes werd besloten een tweede editie uit te brengen.

Niet scheuren maar verbinden
Alle Groningers en anderen die Groningen een warm hart toedragen worden uitgenodigd hun inzending via de website www.groningerscheurkalender.nl in te sturen.
Er kan tot 1 augustus worden ingezonden waarna een speciaal samengestelde jury de inzendingen gaat beoordelen en selecteren. Voor de inzenders waarvan hun foto geplaatst wordt ligt er een prachtige kalender editie 2017 klaar in oktober.

De Groninger Scheurkalender is een initiatief van: Adfo Movere, Arriva, Erfgoedpartners, Groninger Dorpen, Groninger Landschap, Natuur en Milieufederatie Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Rijkuniversiteit Groningen, Stavoor, Stichting Oude Groninger Kerken, Universitair Medisch Centrum Groningen, VRIJDAG en Zorg Innovatie Forum (ZIF), Waterbedrijf Groningen.