Grote Noordelijke delegatie naar Sustainable Healthcare Challenge

dinsdag 30 mei 2017

 • HANNN

Maar liefst vijf van de vijftien jonge talenten die pitchen tijdens de Sustainable Healthcare Challenge komen uit Groningen en omstreken. Op 1 juni doen de studenten en young professionals in Rotterdam een gooi naar financiële en andere vormen ondersteuningen voor hun idee om de zorg te innoveren.  

Het gaat om de volgende innovaties: 

 • CC Diagnostics ontwikkelt de nieuwe test naar baarmoederhalskanker waardoor testen efficiënter, goedkoper en vrouwvriendelijker wordt. In samenwerking met ervaren onderzoekers uit het UMCG wordt deze DNA hypermethylatie PCR-test gevaloriseerd waarmee uiteindelijk in Europa een jaarlijkse kostenbesparing van 120M te bereiken valt.
   
 • DAPP (Donation Application). Als een donororgaan beschikbaar komt voor transplantatie wordt over het logistieke tijdspad veel gebeld. Dit is tijdrovend en inefficiënt. DAPP maakt een digitale omgeving waarmee professionals sneller en efficiënter met elkaar kunnen communiceren. Dit zorgt voor kwaliteit van zorg en fit to perform!
   
 • FitGaaf! Je gezonde en planmaatje. Dagelijkse, crossmedia ondersteuning voor kind, ouder en gezin bij structureel gezond eten, drinken en bewegen...op de belangrijkste plek van een kind: thuis!
   
 • IVWear ontwikkelt een vernuftige draagtas voor infuuszakken en toebehoren die op heuphoogte wordt gedragen. Door een druksysteem wordt de zwaartekracht, de factor die ten grondslag ligt aan de klassieke infuuspaal, omzeild. ​
   
 • Percutaneous - Pen gat infecties voorkomen door middel van een klein elektrisch stroompje op de bot pen. Hierdoor kunnen bacteriën niet hechten en geen ontsteking veroorzaken.
   

Sustainable Healthcare Challenge

De Sustainable Healthcare Challenge (SHC) is een stichting die door middel van drie evenementen studenten en young professionals inspireert, stimuleert en faciliteert om te ondernemen in de gezondheidszorg. Tijdens de SHC Congres & Challenge in het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE), wisselen sprekers en de zorginnovatie pitches (Challenge) elkaar afwisselen. De innovaties die het publiek en de deelnemende partners kunnen overtuigen met hun pitch, ontvangen ondersteuning voor het verdere traject van hun idee. 

Een startup kan – naast het opbouwen van een waardevol netwerk – het volgende winnen:

Financiële ondersteuning: Startups kunnen tot 10.000 euro winnen van SHC-partners die op de genomineerde zorginnovatie ideeën kunnen bieden. 
Structurele ondersteuning: Startups kunnen consult uren incasseren van grote spelers uit het bedrijfsleven, die praktische zaken rondom het oprichten van een start-up kunnen uitleggen op onder andere juridisch en bedrijfskundig gebied.
 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network