HANNN en Management Solutions omarmen uniek hardloopevent ‘Walkthrough’

dinsdag 11 augustus 2015

  • HANNN

"Het nieuwe en unieke hardloopevenement ‘The Walkthrough’ in Groningen is omarmd door het Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) en Management Solution.

Beide organisaties steunen het nieuwe concept, waarbij de lopers een route afleggen door gebouwen, pleinen, monumenten en straten in de stad Groningen.

Volgens HANNN is de omgeving waarin iemand leeft van grote invloed op gedrag en gezondheid. Ze besloten zich aan The Walkthrough te verbinden om spieren en geesten los te maken voor Building the Future of Health, dat in juni 2016 in Groningen plaatsvindt. Dat is een groot internationaal congres over de wisselwerking tussen ruimtelijke ordening, stedenbouw, architectuur en gezondheid. Gezondheid is niet enkel en alleen verbonden met gezondheidszorg. 

HANNN wil een brede maatschappelijke beweging op gang brengen die bijdraagt aan een gezondere wereld. Daartoe is een coalitie gesmeed tussen bedrijven, zorginstellingen, kennisinstellingen en overheden die producten, diensten en andere innovaties ontwikkelen en toepassen die bijdragen aan gezond ouder worden. Voorbeelden van projecten die tot stand zijn gekomen binnen het netwerk staan op www.hannn.eu.

De eerste editie van The Walkthrough vindt plaats op zondag 20 september. De route van ongeveer zeven kilometer voert de deelnemers vanaf de Mediacentrale dwars door de binnenstad. Onderweg komen de lopers langs de DUO-toren, het Hoofdstation, het Groninger Museum en door de Folkingestraat. Monumentale gebouwen die vervolgens worden aangedaan zijn de Der Aa Kerk, het Academiegebouw, Stadhuis, Martinitoren en Provinciehuis. Vervolgens gaat de tocht langs UMCG en Infoversum naar het Ebbingekwartier."

Lees het volledig artikel op de site van de Groninger Internet Courant.

Voor bedrijven en instellingen verbonden aan het HANNN is de Walktrough is een ideaal evenement als Bedrijvenloop. Hiervoor is een speciaal arrangement samengesteld. Kijk voor meer informatie op de site van The Walkthrough Groningen.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network