Fryslân stelt 50.000 euro beschikbaar voor Serious Gaming initiatief HANNN

woensdag 16 december 2015

  • HANNN

Een nieuwe impuls voor toepassing van serious games in de zorg! 

De provincie Fryslân heeft eenmalig 50.000 euro toegekend aan HANNN om Friese ontwikkelaars van serious games te ondersteunen bij het maken van nieuwe formats. Die ondersteuning zit vooral in de opstartkosten daarvan. 

Aanleiding van dit initiatief is de groei van het aantal gaming bedrijven in de provincie Fryslân en de groeiende behoefte binnen de gezondheidssector naar innovaties. Gaming bedrijven zijn specialist in het motiveren, afleiden en het laten leren van mensen. De technieken die ze daarvoor gebruiken, kan goed van pas komen in een wereld van blessures verhelpen, beweging stimuleren en het soepel houden van gewrichten.

Gaming-bedrijven hebben vaak creatieve ideeën om met games gezondheidsproblemen op te lossen of te verlichten. In veel gevallen blijkt echter dat de opstartkosten – het ontwikkelen van een schets of format – een struikelblok vormen. Met een bijdrage van € 10.000,- per project wordt dat eenvoudig weggenomen. Op die manier wil HANNN tenminste vijf projecten realiseren. Het gaat om projecten waarin een game-bedrijf met een gezondheidsinstelling samenwerkt aan een nieuwe serious game.

Hou deze website in de gaten voor het vervolg van dit initiatief. 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network