HANNN vormt 'De Gezonde Beweging' met HEALTH I PORT

zaterdag 19 januari 2019

  • HANNN

Krachtenbundeling op het terrein van sport en beweging

Stichting Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) en zakelijk netwerk Health i Port (HiP) vormen samen een breed sport en beweegconsortium dat moet bijdragen aan meer gezonde jaren in Noord-Nederland. 
Onder de noemer ‘De Gezonde Beweging’ gaan beide netwerken hun activiteiten versterken en nieuwe sport en beweegprogramma’s ontwikkelen.

De feestelijke ondertekening van de samenwerking heeft plaatsgevonden voorafgaand aan de wedstrijd FC Groningen – Heracles in de HEALTH i Lounge. 

Binnen ‘De Gezonde Beweging’ worden HiP activiteiten - zoals de Scholentour, Walking Sports en het vitaliteitsprogramma GrunnFit - gekoppeld aan HANNN-activiteiten zoals de Healthy Ageing Tour, Het Fitte Brein en de Daily Mile.
Daarnaast worden nieuwe projecten opgestart, en gaan beide organisaties ook op zoek naar andere partners die willen investeren in deze beweging. 

We willen steeds meer partijen bij elkaar brengen die gemotiveerd zijn om te investeren in meer gezonde jaren.

Daniƫlle Bekkering

Gemotiveerd

Onlangs werd Daniëlle Bekkering door HANNN aangetrokken om vorm te geven aan het sport- en beweegprogramma. “We zijn erg blij met deze krachtenbundeling met HiP omdat we op deze manier steeds meer mensen kunnen bereiken en steeds meer partijen bij elkaar willen brengen die gemotiveerd zijn om te investeren in meer gezonde jaren,” aldus Bekkering. 

Over HEALTH i PORT

HEALTH i PORT stimuleert, activeert en verbindt partijen in Noord-Nederland om nieuwe kennis en kansen op het gebied van zorg en vitaliteit te realiseren.

Door mensen en partijen samen te brengen, projecten te stimuleren en te initiëren, wil HiP de zorg 'toekomst-proof' maken en een gezonde leefstijl onder de inwoners van Noord-Nederland bevorderen.

HiP-voorzitter Ayhan Tatlicioglu verwacht met De Gezonde Beweging dat de bewoners uit het Noorden nog beter worden bereikt om aan vitaliteit, gezondheid en beweging te werken.
"Daarnaast hebben wij met FC Groningen een krachtig communicatie-instrument om een gezonde leefstijl onder de aandacht te brengen bij een breed publiek", aldus HiP-bestuurslid Kris Tuinier.

HiP-voorzitter Ayhan Tatlicioglu (links) en Daan Bultje bij de ondertekening
HiP-voorzitter Ayhan Tatlicioglu (links) en Daan Bultje bij de ondertekening
Fotografie Erwin Otten
Fotografie Erwin Otten

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network