Health Hub Roden viert succesvol eerste jaar

maandag 14 maart 2016

  • HANNN

Op 13 maart 2015 werd het ambitieuze project Health Hub Roden feestelijk gelanceerd. Nu, bijna een jaar later, is er veel veranderd. De verbouwing van de locatie in het voormalig pand van Cordis is gereed. Het aantal aangesloten bedrijven overtreft de prognoses ruimschoots. Tijd om dit eerste jaar feestelijk af te sluiten.

Ook gisteren hebben enkele honderden gasten de weg naar Roden weer gevonden. De reacties op de verbouwde locatie zijn louter positief. De ruimte straalt openheid en transparantie uit wat past bij een kennisknooppunt. Het laboratorium, daar waar het toegepast onderzoek plaatsvindt, strekt zich uit over de gehele lengte van de Health Hub.

De gasten werden op donderdag 10 maart rond 16:30 welkom geheten door Daan Bultje van het Healthy Ageing Netwerk Noord-Nederland (HANNN).  Korte spreektijd werd vervolgens gereserveerd voor Paul van der Wijk (lid College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen), Henk Brink (gedeputeerde provincie Drenthe) en Chris Mulder (directeur van VDL Wientjes). Na ongeveer een half uur werd het officiële moment afgesloten door een bijzondere openingshandeling: het activeren van het kloppend hart van Health Hub Roden door middel van breinaansturing. Deze handeling werd uitgevoerd door een student van de Hanzehogeschool Groningen.

De rest van de middag stond in het teken van het ontdekken van Health Hub Roden. In informele sfeer presenteerden een groot aantal aangesloten bedrijven en kennisinstellingen zich. In elke hoek en nis was wel iets te bekijken of te doen. Zo was er een FabLab met 3D printers en in het laboratorium konden gasten hun gezondheid laten controleren door studenten van het Noorderpoort College. De opzet van de kick-off nodigde uit tot rondlopen, ontdekken en uiteraard netwerken door de aanwezige gasten.

Op de YouTube pagina van Health Hub Roden is een video impressie van de kick off te zien.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network