IC-Health co-creatie seminar

maandag 17 juli 2017

  • HANNN

Eind juni was HANNN aanwezig bij een driedaags co-creatie seminar in Turijn van het project IC-Health. IC-Health wil de digitale gezondheidsvaardigheden in Europa verbeteren en HANNN is voor dit project de NL coördinator.

Co-creatie is een belangrijk onderdeel van het project waarbij de coördinatoren een grote rol spelen. Alle betrokken partners waren dan ook aanwezig voor een aantal intensieve maar vooral interessante dagen. 

Het seminar gaf de betrokken partners de mogelijkheid om te reflecteren op wat er al is bereikt en gaf het startschot voor de volgende fase van het project: de co-creatie van de MOOCs (Massive Open Online Courses). In deze fase worden diverse vertegenwoordigers uit een specifieke bevolkingsgroep samen gebracht in een aantal praktijkbijeenkomsten (CoPs) om de op maat gemaakte cursussen verder samen te stellen, te testen en te verfijnen.

Het draaide deze dagen om de co-creatie methode en er waren verschillende sessies en presentaties waarbij ruimschoots aandacht werd besteed aan de theorie, de praktijk en de online co-creatie. Twee belangrijke bijdragen kwamen van de externe deskundigen prof. Anne Moen (Universiteit van Oslo en e-Health Stakeholder Group van de Europese Commissie) en prof. Anna Meroni (CIMULACT Project). Beide presentaties gingen in op belangrijke aspecten van het project zoals de relatie tussen burgers en gezondheidsdata en best practices voor co-creatie.

Tevens waren er vertegenwoordigers uit twee bevolkingsgroepen van het IC-Health project aanwezig (een zwangere vrouw en een oudere 60+). Dit gaf de mogelijkheid tot discussie en een korte simulatie om standpunten uit te wissen en suggesties te krijgen hoe iets beter of anders kan worden aangepakt. Op deze manier kunnen we de MOOCs nog beter op maat maken en afstemmen op de behoeften en verwachtingen van de doelgroepen.

Meer informatie over het IC-Health project en de rol van HANNN kunt u hier lezen. Heeft u vragen? Neem dan vooral contact op met allette.snijder@hannn.eu

       
 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network