Investeringsfonds voor innovatieve bedrijven uit RUG/UMCG

vrijdag 4 september 2015

  • Zorg Innovatie Forum

Grote stimulans voor innovatie in Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) hebben  het initiatief genomen voor een nieuw investeringsfonds voor innovatieve bedrijven die voortkomen uit de universiteit en/of het UMCG. Het gaat om bedrijven die zich bezighouden met  de thema’s van de RUG en het UMCG: life sciences/healthy ageing, energy en sustainable society. In het fonds, 'Carduso Capital', zit een bedrag van 16 miljoen euro. Investeerders in het fonds zijn: de RUG, het UMCG, Investeringsfonds Groningen, de NOM, en De Friesland Participatiefonds van De Friesland Zorgverzekeraar.

Op vrijdag 11 september tussen 11.00 en 12.00 uur wordt het officiële startsein voor Carduso Capital gegeven in het de vergaderzaal van het bestuursgebouw van de RUG, Oude Boteringestraat 44. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Bij de bijeenkomst zijn de initiatiefnemers, de investeerders en het fondsmanagement aanwezig. Ook hebben we een aantal innovatie-gedreven bedrijven uitgenodigd die representatief zijn voor de mogelijkheden in Groningen zoals die door Carduso versterkt moeten gaan worden. Na afloop is er tijdens de lunch gelegenheid om in gesprek te gaan met de initiatiefnemers, de investeerders en fondsmanagement.

Investeren in jonge bedrijven
Kennisinstellingen die zich bezighouden met wetenschappelijk onderzoek hebben veel baat bij economische ondersteuning wanneer er bedrijven gestart worden. Deze bedrijven leveren werkgelegenheid op en versterken de economie. Carduso Capital vindt het belangrijk om te investeren in jonge en/of vernieuwende bedrijven die aan het begin staan van hun ontwikkeling, soms hun product nog niet op de markt hebben gebracht, maar al wel bewezen technieken hebben ontwikkeld. Carduso Capital treed op als vroege fase investeerder en wil daarin actief samenwerken met andere investeerders.  Op die wijze wil Carduso Capital ook anderen interesseren om in de Groningse innovatiekansen te investeren. 

Aandachtsgebieden

Zorg Innovatie Forum