Boek 'Krachtig Kantelen' gepresenteerd

vrijdag 11 december 2015

  • Zorg Innovatie Forum

Op 12 november is tijdens het symposium van het COE Healthy Ageing met trots het boek 'Krachtig Kantelen in zorg en welzijn' gepresenteerd. ​Het is een actueel zorgmanagementboek, dat ingaat op de veranderingen die door maatschappelijke ontwikkelingen en systeemwijzigingen in zorg en welzijn plaatsvinden. Karin Kalverboer, directeur van het Zorg Innovatie Forum overhandigde de eerste exemplaren van het boek aan o.a. de auteurs Louis Polstra en Noor van Leeuwen.

Eindproduct
Krachtig kantelen in zorg&welzijn is het eindproduct van de innovatiewerkplaats Zorgarbeidsinnovatie. Het is een actueel zorgmanagementboek, dat ingaat op de veranderingen die door maatschappelijke ontwikkelingen en systeemwijzigingen in zorg&welzijn (gaan) plaatsvinden. Het geeft inzicht in trends en veranderingen en laat zien wat deze betekenen voor de mensen die in de sector werken: de professionals en hun managers en bestuurders.

De inhoud is het resultaat van onderzoek en van cocreatie met koplopers en experts uit het veld van zorg&welzijn. Met citaten van bestuurders, managers, professionals en belangenbehartigers wordt van binnenuit inzicht gegeven in de belevingswereld van de de mensen die middenin de transities zitten.

Auteurs
Louis Polstra is lector Arbeidsparticipatie, Kenniscentrum Arbeid, Hanzehogeschool Groningen.
Noor van Leeuwen is adviseur Zorgarbeidsinnovatie, Zorg Innovatie Forum Noord-Nederland.
Samen zijn ze als trekker van de innovatiewerkplaats Zorgarbeidsinnovatie verbonden aan het Centre of Expertise Healthy Ageing.

'Ik heb er alle vertrouwen in dat de sector zorg&welzijn krachtig kan kantelen (..). Ik hoop dat dit boek daarbij behulpzaam kan zijn!'
Martin van Rijn, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het voorwoord van het boek.

Boom uitgevers Amsterdam
ISBN 9789024404063

Aandachtsgebieden

Zorg Innovatie Forum