Laat weten wat u als oudere belangrijk vindt over uw gezondheidssituatie

maandag 1 mei 2017

  • HANNN
  • Zorg Innovatie Forum

Wat vindt u als oudere belangrijk als het gaat om uw algeheel welbevinden? Uit onderzoek blijkt dat u hier in ieder geval anders over denkt dan uw zorgverleners, zoals artsen en verpleegkundigen.
Vilans (kenniscentrum voor het blijvend verbeteren en vernieuwen van langdurende zorg) wil samen met universiteiten een handzame tool maken voor zorgverleners over wat oudere patiënten en hun naasten belangrijk vinden.

Met de tool kunnen zorgverleners in gesprek met u de juiste vragen stellen. Maar welke onderwerpen zijn voor u en uw naaste van belang? Natuurlijk kunnen onderzoekers zich hier zelf over buigen. Het ligt echter veel meer voor de hand om u te laten meebeslissen. Omdat het gaat om u en uw naaste. Wilt u hieraan meehelpen door een korte vragenlijst in te vullen?

Waar kunt u bij helpen?

Waar denkt u aan als het gaat om uw gezondheidssituatie? Voelt u zich als oudere of naaste aangesproken en wilt u zorgverleners helpen de juiste vragen te stellen in gesprekken met ouderen en hun naasten? Ga naar de enquête en vul online de vragen in. Er is ook een vragenlijst voor naasten

U kunt de vragenlijst invullen op een moment doen dat u het beste uitkomt. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten. Vilans verwerkt de gegevens anoniem en vertrouwelijk. Ze zijn niet terug te leiden tot u als persoon.

Meer informatie en de enquêtes kunt u hier vinden.