LIFE Cooperative: Het bewijs van een duurzaam format

donderdag 12 januari 2017

  • Life Cooperative

Slim en duurzaam samenwerken. Het Groningse Life Science MKB beheerst de kunst als geen ander. De Life Cooperative is in januari 2015 gestart en kent nu, twee jaar later, 24 leden met samen ruim 1.700 medewerkers.

In 2015 is de coöperatie gestart met 80% sponsoring, in 2016 was dit 60%, in 2017 is dit 40% en in 2018 zal de coöperatie enkel nog 20% sponsoring krijgen. De coöperatie gaat haar eigen broek ophouden met ledengelden maar vooral ook opbrengsten uit activiteiten. In 2020 zal deze motor van werkgelegenheid en regionale groei volledig onafhankelijk zijn en blijven groeien.
 

Ons doel blijft onveranderd: de Life Cooperative zal de Life Sciences in het noorden duurzamer maken

Ton Vries
Life Cooperative @ BCF Career event 2016
Life Cooperative @BCF Career event 2016

Bedrijven aan het stuur

De basis van de Life Cooperative heeft altijd gelegen in het beter zichtbaar willen zijn als regio en samen een sterke partner te vormen richting contacten in biotechnologie en lifescienes wereldwijd. ‘’Ons doel blijft onveranderd: de Life Cooperative zal de Life Sciences in het noorden duurzamer maken door de keten de komende jaren tussen de twintig en dertig procent te laten groeien. Dit lijkt ambitieus, maar we zijn nu, begin 2017, al erg goed op weg.’’ Geeft Ton Vries, directeur van Syncom BV en voorzichter van de Life Cooperative aan.
 

De MKB leden pakken dit zo praktisch mogelijk aan: middels deze coöperatie zetten ze in op het ontwikkelen van projecten, het aantrekken van opdrachten en nieuwe samenwerkingspartners, het efficiënter opbouwen en onderhouden van internationale relaties, het effectiever aanvragen van subsidies door inhoudelijke samenwerkings- en innovatieprojecten en het slimmer organiseren van inkoop van bijvoorbeeld grond- en hulpstoffen en apparatuur, en diensten van derden. ‘’De activiteiten van de coöperatie hebben in de afgelopen twee jaar al geresulteerd in significante kostenreducties en omzetgroei voor haar leden’’, aldus heer Vries.

Aandachtsgebieden

Life Cooperative