Logeerhuis De Opstap open!

dinsdag 10 januari 2017

  • HANNN
  • Zorg Innovatie Forum

De Opstap gaat in januari open en is dan klaar om de eerste gasten te ontvangen. In de komende periode wordt het logeerhuis aan de Molukkenstraat 202 in Groningen dus in orde gemaakt voor de opening.  Er zijn inmiddels voldoende vrijwilligers om van start te gaan en het interieur ziet er nu al gezellig uit. Na een lange periode van voorbereiding is het nu echt zover...

De Opstap heeft kleur gekregen
In de afgelopen periode hebben vrijwilligers van De Opstap de inrichting van het huis enthousiast ter hand genomen. De wanden van de kamers zijn geverfd en de kamers zijn schoongemaakt. Daarbij hebben de vrijwilligers gebruik gemaakt van het kleurenplan van de werkgroep inrichting. De afzonderlijke ruimten zijn qua tint op elkaar afgestemd. Ook het meubilair voor de gemeenschappelijke huiskamer en keuken is zorgvuldig uitgekozen. Daardoor heeft het logeerhuis al echt een eigen look gekregen.

Inloopmiddag voor buurtbewoners en mantelzorgers.
De Opstap organiseerde op donderdag 22 december een inloopmiddag voor mantelzorgers en buurtbewoners. Zo'n 20 bezoekers kwamen het pand bezichtigen en maakten kennis met een aantal vrijwilligers en bestuursleden. 

Vrijwilligers
De Opstap moet het hebben van vrijwilligers. Zij dragen zorg voor de organisatie en vormen het aanspreekpunt voor de gasten. Om alle diensten te kunnen bezetten heeft De Opstap zo'n zo'n 60 vrijwilligers nodig. Daarom heeft De Opstap zich samen met Humanitas sterk gemaakt voor de werving van nieuwe mensen. Daarop is gelukkig veel respons gekomen. Er zijn nu al zo'n 40 tot 50 vrijwilligers die in het logeerhuis willen komen werken. Toch heeft De Opstap nog steeds behoefte aan een aantal nieuwe vrijwilligers.

Over De Opstap
Logeerhuis De Opstap wordt een klein en gezellig logeerhuis voor gasten die even niet alleen thuis willen of kunnen zijn. Bijvoorbeeld omdat ze net uit het ziekenhuis zijn ontslagen of omdat hun mantelzorger een adempauze nodig heeft. In het logeerhuis is er plek voor vijf gasten, die overdag en ’s avonds samen met de vrijwilligers het huishouden draaiende houden: samen koken, boodschappen doen, een wandeling maken, spelletjes doen en schoonmaken.

Lees meer