Nieuwe masteropleiding Hanzehogeschool Groningen op zoek naar praktijkopdrachten

donderdag 13 oktober 2016

  • HANNN
  • Zorg Innovatie Forum

Vorige week startte de nieuwe opleiding Master Healthy Ageing Professional met ruim 70 studenten, evenredig verdeeld over de voltijd- en deeltijd variant. De opleiding is op zoek naar uitdagende innovatieve opdrachten vanuit de praktijk.

Binnen de master Healthy Ageing Professional brengt de Hanzehogeschool praktijk, onderzoek én bedrijven samen om te werken aan verbetering van gezondheid. Hierbij wordt nadrukkelijk gekozen voor een interprofessionele aanpak: dat maakt het voor organisaties juist zo interessant om met de studenten van deze opleiding samen te werken aan innovatieve praktijkopdrachten. En omgekeerd natuurlijk.

‚ÄčStudenten van de masteropleiding hebben een achtergrond in bijvoorbeeld fysiotherapie, verpleegkunde, sociaal werk of sport en in het bijzonder de deeltijdstudenten brengen een schat aan werkervaring mee. Tijdens de opleiding worden de studenten uitgedaagd over hun vakgebied heen te kijken en interprofessioneel samen te werken aan oplossingen, toepassingen en innovaties die te maken hebben met gezondheid en welzijn. Denk aan bijvoorbeeld nieuwe toepassingen voor techniek, sport en bewegingsconcepten, of het veranderen van de levensstijl.

Om de opdrachten zo gevarieerd mogelijk te houden is de opleiding op zoek naar boeiende opdrachten vanuit de praktijk. Voor meer informatie of een mogelijke opdracht kan contact opgenomen worden met drs. Berthe Sikken, programmamanager Master Healthy Ageing Professional: e.g.sikken@pl.hanze.nl.