Nieuwsflits Pact voor de Ouderenzorg

maandag 15 april 2019

  • AndersOud 2030

Wij kijken terug op een mooie Pact-bijeenkomst in het kader van ‘Voeding en ouderen’. Namens het team Pact voor de ouderenzorg willen wij u bedanken voor uw aanwezigheid en bijdrage. Mocht u er deze niet keer bij hebben kunnen zijn, hopen wij u graag de volgende keer te zien.

Het doel van de dag was om mensen en partijen binnen en buiten de wereld van zorg elkaar te laten vinden op het gebied van voeding en ouderen. Door het delen van elkaars hulpvragen, hulpvragen van ouderen en inspirerende voorbeelden. Gezien de vele (re)acties tijdens en na afloop van de bijeenkomst is dat gelukt. De rode draden:

  • Veel van de positieve reacties gingen over het centraal stellen van echte hulpvragen van ouderen tijdens de lunch. Dat uitgangspunt willen we de komende tijd verder uitdragen samen met onder meer de Raad van Ouderen.  
  • Daarnaast viel ook het grote aantal zorgpartijen op dat met soortgelijke uitdagingen te maken heeft bij het vormgeven van voeding binnen hun instellingen. Wij hopen dat zij ook na deze bijeenkomst elkaar blijven opzoeken en deze vraagstukken weten te kraken (wij houden u op de hoogte).
  • Ook was er veel enthousiasme vanuit supermarkten over het thema voeding en ouderen; het Pact juicht nieuwe initiatieven toe!
  • Ten slotte liggen er veel mogelijkheden voor het verbinden van het grote aantal lokale buurtinitiatieven op het gebied van eten, verschillende aanwezige partijen gaan daarmee verder aan de slag en wij delen deze ontwikkeling graag met u.  

Het meer uitgebreide verslag vindt u hier.

Het Pact voor de Ouderenzorg zal zich de komende weken richten op het afronden van het thema ‘Aandacht voor voeding’ op basis van onder meer de uitkomsten van de bijeenkomst. Vanaf de zomer informeren wij u over het nieuwe thema waarmee het Pact aan de slag gaat!

Met vriendelijke groet,
Team Pact voor de ouderenzorg

Aandachtsgebieden

AndersOud 2030