Ofichem R&D naar Innolab Chemie

dinsdag 27 oktober 2015

  • Life Cooperative

De Ofichem Groep verhuist haar Research & Development afdeling naar Innolab Chemie op Zernike Campus Groningen. Ofichem produceert, ontwikkelt en distribueert actieve farmaceutische ingrediënten (APIs) voor zowel mens als dier. Innolab Chemie is een nieuwe proeftuin voor innovatief onderzoek in de chemie.

Keuze Ofichem
Volgens Weite Oldenziel, directeur van Ofichem, is Innolab Chemie een ideale plaats voor productontwikkeling. Oldenziel: De unieke uitwisseling van ervaring en ideeën met het nabijgelegen bedrijf Syncom en de universiteit kan leiden tot de nieuwe vorm van open innovatie met een grote kans op nieuwe producten”. Oldenziel verwacht dat in de toekomst meer bedrijven hun R&D naar het Innolab verhuizen. De moderne laboratoriumfaciliteiten en de uitgebreide business support mogelijkheden zullen een proeftuin vormen voor startups in de life-sciences en agrochemie.

Marnix Pool, manager van Innolab Chemie, is uitermate verheugd over de stap van Ofichem: “Samen met Syncom en Triade is Innolab Chemie opgezet voor juist dit soort open innovatie.” Er is grote kans dat de productie van Ofichem ter plekke in Ter Apel blijft. Volgens Marnix Pool hebben meerdere bedrijven interesse getoond voor verplaatsing van R&D naar de Zernike Campus en Innolab Chemie.

Over Innolab Chemie
Innolab Chemie stimuleert, faciliteert en ondersteunt bedrijvigheid en initiatieven in de chemie vanuit de Rijksuniversiteit Groningen richting ondernemerschap. Innolab Chemie in Groningen is daarom dé plek voor initiatieven en productontwikkeling in biobased economy, energie, life sciences, healthy ageing, sustainability en agro-food.

Aandachtsgebieden

Life Cooperative