Omslagverhaal het Financiele Dagblad: Gezonde (n)oorden

donderdag 27 juli 2017

  • HANNN

Het Financiele Dagblad heeft op 1 juli 2017 een groot artikel gepubliceerd over Man Made Blue Zone ambitie van HANNN. in het artikel wordt op een goede en eerlijke manier geschetst wat de uitdagingen zijn bij zo'n ambitie. 

De FD redacteuren Marieke ten Katen en Ilse Zeemeijer zijn bij het schrijven van dit artikel grondig te werk gegaan. Zo zijn diverse partners van HANNN benaderd met de vraag wat hun bijdrage was aan de Blue Zone en werd 'Blue Spot' Emmerhout bezocht. Na een aanvankelijk energieke start, liep men bij het initiatief in Emmen wel tegen grenzen aan: 

"In de praktijk ontbreekt het aan tijd, mankracht en geld om de initiatieven die Emmerhout gezond en gelukkig moeten maken door te zetten, zegt Bouma. ‘Er zit een grens aan het werk van vrijwilligers.’ 

HANNN directeur Daan Bultje heeft uitgebreid met beide redacteuren gesproken, en windt er ook geen doekjes om: 

"Het probleem is: het gezondheidsnetwerk HANNN moet ‘op zo verrekte veel plekken aan de knoppen draaien om het noorden gezonder en gelukkiger te maken’.

Reacties

HANNN heeft veel reacties ontvangen naar aanleiding van het artikel. Vooral van bedrijven en organisaties die bij willen dragen aan de ambitie Noord-Nederland gezonder te maken. Daar gaan we in de komende tijd vol energie mee aan de slag!
 

Lees het hele artikel

Download het artikel als PDF-bestand

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network