Onderzoek Plaats de Wereld!

donderdag 14 juni 2018

  • HANNN

Op verzoek van de gemeente Tynaarlo doet HANNN een onderzoek naar de maatschappelijke waarde van Plaats de Wereld in Vries!
 


Wat doet HANNN?
HANNN brengt in beeld wat Plaats de Wereld voor de vrijwilligers betekent en wat Plaats de Wereld voor de vrijwilligers betekend. De deelnemers aan dit onderzoek vullen eerst een korte enquête in, vervolgens volgt een interview. Hierin wordt het gespreksinstrument Mijn Positieve Gezondheid samen met de deelnemer ingevuld zodat hij/zij zijn Positieve Gezondheid in kaart kan brengen.

Wat is Positieve Gezondheid?
Hierbij wordt gezondheid niet meer gezien als de af- of aanwezigheid van ziekte, maar als het vermogen van de mens om zich aan te passen en eigen regie te voeren, in het licht van de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen.

Gespreksinstrument Mijn Positieve Gezondheid
Om de Positieve Gezondheid van iemand meetbaar te maken in het gespreksinstrument Mijn Positieve Gezondheid ontwikkeld. Dit instrument heeft 6 gezondheidsdimensies/pijlers namelijk: lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks functioneren. Per pijler krijg je 7 stellingen, waarop je jezelf een cijfer geeft van 0-helemaal oneens tot 10-helemaal eens. Uiteindelijk komt hier een score uit en dat is je Positieve Gezondheid!

Plaats de Wereld
Een educatief activiteitencentrum rond leven dichtbij de natuur en de veelkleurige wereld. Iedereen is welkom om inspiratie op te doen in een van de activiteiten of workshops, anderen te ontmoeten of te genieten van de mooie en lekkere dingen die worden gemaakt.
Ook als je een beschutte plek zoekt om de draad weer op te pakken, ben je hier aan het goede adres! Zij geloven dat we alleen samen de wereld eerlijker en mooier kunnen maken.

Meer weten? http://plaatsdewereld.nl

Geïnteresseerd? Voor vragen m.b.t. het onderzoek, positieve gezondheid of Plaats de Wereld kunt u contact opnemen via het secretariaat van HANNN via: secretariaat@hannn.eu

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network