Energiewachttour wordt Healthy Ageing Tour

vrijdag 30 september 2016

  • HANNN
  • Meer Gezonde Jaren

Wereldtop brengt Groningen in beweging!

De huidige Energiewacht Tour voor vrouwen gaat vanaf 2017 als Healthy Ageing Tour door het leven waarmee Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) haar naam voor drie jaar aan deze fietstour verbindt. De samenwerking tussen de succesvolle etappewedstrijd voor de wereldtop bij de vrouwen en HANNN wordt mogelijk gemaakt door financiële steun van de Groninger Rabobanken. Gezamenlijk dragen zij hiermee bij aan het vergroten van de bewustwording van het belang van een goede gezondheid onder de inwoners van Noord Nederland.

Healthy Ageing Tour nieuwe naam Energiewacht Tour

Topsporters aan de start
De Healthy Ageing Tour is een UCI-etappewedstrijd voor vrouwen die jaarlijks in de tweede week van april wordt verreden. Het wielerevenement, vanaf  het begin gesponsord door de Energiewacht, draagt vanaf nu de naam Healthy Ageing Tour. De wedstrijd bestaat uit zes etappes door de provincie Groningen, verreden over vijf dagen. In de Healthy Ageing Tour staat elk jaar de wereldtop van de vrouwelijke wielersport aan de start.

In 2016  bonden de beste acht vrouwenploegen van de wereld de strijd aan in de  etappekoers voor vrouwen. Oud-wereldkampioen tijdrijden, Ellen van Dijk, won het eindklassement. Ellen veroverde onlangs ook de Europese titel tijdrijden  in Plumelec. In de afgelopen edities stonden wereldtoppers als voormalig olympisch en wereldkampioene Marianne Vos, wereldkampioene Lizzie Armitstead en de latere olympisch kampioene Anna van der Breggen aan het vertrek. Sinds 2013 is er ook een editie voor junior-vrouwen.

Kansen op gezondheidsgebied verzilveren
De Europese commissie beloonde Noord-Nederland als enige regio in Nederland met 4 sterren voor haar kennis en innovaties die bijdragen aan een gezonde en actieve samenleving. Maar kennis alleen is niet voldoende: om van Noord-Nederland de gezondste regio van Europa te maken, moeten alle inwoners, van jong tot oud, bereikt worden. De Healthy Ageing Tour is hiervoor het ideale platform. Harry Scholte is namens Rabobank verheugd Healty Ageing extra onder de aandacht te kunnen brengen. “De Healthy Ageing Tour past goed in de toekomstvisie ‘Perspectief Groningen 2025 van de Rabobank. Deze visie stelt zich als doel om samen met Groningers een kanteling in denken en doen tot stand te brengen.  We willen samen met inwoners  vooruitkijken en de kansen die er liggen met elkaar verzilveren. Focus ligt daarbij onder meer op het bevorderen van een gezonder leefgedrag.  Gezond ouder worden is een belangrijk maar gecompliceerd thema. Wij werken al  samen met HANNN als partner op dit terrein en vonden als Groninger Rabobanken bovendien dat de wedstrijd voor Groningen behouden moest blijven. Door de wedstrijd om te dopen in Healthy Ageing Tour ondersteunen we als Groninger Rabobanken twee belangrijke zaken:  het behouden van een mooi wielerspektakel en het leveren van een bijdrage aan gezonde inwoners van de provincie Groningen."

Impuls voor gezonde activiteiten
Daan Bultje is als directeur van Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) enthousiast over de samenwerking. "HANNN heeft de ambitie Noord-Nederland gezonder te maken. We willen een beweging op gang brengen van burgers, organisaties, bedrijven en overheden die hier een bijdrage aan willen leveren. In de weken voorafgaand aan de etappewedstrijd willen we een Healthy Ageing Tour-karavaan langs de verschillende startplaatsen laten gaan met activiteiten die een impuls geven aan de gezondheid van alle generaties. Voor ons is de Healthy Ageing Tour dus een geweldige kapstok om alle activiteiten op het vlak van gezondheid bij de inwoners van Noord-Nederland te brengen.”

Wereldtop brengt Groningen in beweging
Organisator Thijs Rondhuis van de Healthy Ageing Tour is verheugd na Energiewacht opnieuw een sterk merk aan zijn ronde te kunnen verbinden.

"We zijn trots dat we de komende jaren de naam Healthy Ageing Tour mogen dragen en daarbij de steun krijgen van de Rabobank. We gaan de wedstrijd verder uitbouwen en op diverse terreinen samen met de partners activiteiten ontwikkelen om gezondheid en bewegen verder te stimuleren. We hopen dat in navolging van de Rabobank meer bedrijven zich zullen aansluiten bij de Healthy Ageing Tour. Zowel voor het vrouwenwielrennen als de provincie Groningen - de twee belangrijkste pijlers van onze ronde - is de samenwerking een prachtige impuls. De wereldtop van het vrouwenpeloton gaat nu de Groningers stimuleren om in beweging te blijven of te komen. Zo brengen we top- en breedtesport samen."

Meer weten?

Neem dan contact op met Daan Bultje via daan.bultje@hannn.eu


Aansluitend op de persconferentie werd ook een Alles is Gezondheid... pledge getekend door alle betrokken partijen van de Healthy Ageing Tour. Meer hierover leest u hier.