Robot kookt samen met SKSG kinderen gezonde maaltijd

dinsdag 28 maart 2017

  • HANNN

HANNN, UMCG en SKSG slaan handen ineen

Op BSO locatie SKSG Atlantis zijn ouders uitgenodigd om een gezonde en zoutloze maaltijd te nuttigen. Wat het extra speciaal maakt, is dat de maaltijd bereid wordt door hun eigen kinderen en een door het UMCG beschikbaar gestelde "smaakmaker" robot. Deze robot kenmerkt zich door grijparmen die kruidenmixen bevatten. De kruidenmixen dienen als smaakmaker die het zout vervangen. Het doel van deze maaltijd is om ouders en kinderen bewust te maken van het belang van gezonde voeding.

Rondom het diner wordt, in samenwerking tussen SKSG, het UMCG en HANNN (Healthy Ageing Network Northern Netherlands) op een speelse manier aandacht gegeven aan het belang van een gezonde leefstijl. Voorafgaand aan het diner gaan kinderen samen met een dichter een ‘Gezond Gedicht’ maken en illustreren, dat wordt voorgedragen aan de ouders tijdens het diner. Daan Bultje, directeur van HANNN is eveneens aanwezig en gaat kinderen en ouders meer vertellen over gezond ouder worden. 

Het initiatief is de aftrap van een langdurige samenwerking tussen SKSG, UMCG en HANNN op het gebied van voeding en duurzame inzetbaarheid.

Het UMCG heeft sinds 2006 als speerpunt Healthy Ageing, oftewel Gezond Ouder Worden. Dit proces begint al voor de geboorte en duurt voort tot aan het levenseinde. Het UMCG profileert zich met dit thema in onderzoek, in zorg en in onderwijs, en nu dus ook in kinderopvang bij SKSG.

Onder leiding van HANNN wordt ingezet op het op gang brengen van een Man-Made Blue Zone Beweging. Blue Zones zijn gebieden waarin mensen relatief langer, gezonder en gelukkiger leven.

SKSG zet zich in voor Gezonde Kinderopvang waarbij Koken & Voeding één van de vijf speerpunten is. Naast Koken & Voeding richt SKSG zich op Natuur & Duurzaamheid, Kunst & Cultuur, Wetenschap & Techniek en Sport & Beweging.

De Smaakmaker
De Smaakmaker

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network