Sfeerimpressie & highlights dag 1 | congres Building the Future of Health

dinsdag 14 juni 2016

  • HANNN

Vlogen de drie congresdagen ook bij u voorbij en wilt u nog een laatste keer terugblikken op het congres? Dat kan! In dit artikel vindt u een aantal highlights van de eerste dag en brengen we u nog een laatste keer terug naar het inspirerende congres waar ontwerpers, beleidsmakers, bestuurders en zorgprofessionals uit binnen- en buitenland elkaar ontmoetten en kennis uitwisselden.

Opening door de minister-president
Om 14:15 werd het congres officieel geopend door niemand minder dan de minister-president Mark Rutte. Rutte benadrukte tijdens zijn openingsspeech het belang van preventie, een gezonde levensstijl en de rol van onze woonomgeving. En hoewel Nederland wereldwijd een belangrijke speler is op het terrein van de life sciences and health en ons zorgstelsel steevast als een van de beste ter wereld uit de bus komt, moeten we onszelf blijven uitdagen de kwaliteit in de zorg hoog te houden en alle ontwikkelingen in goede banen te blijven leiden. 

Ondertekening intentieverklaring levensloopbehendig wonen in het aardbevingsgebied
De opening van de minister-president werd gevolgd door de ondertekening van het convenant: Vital at Home in the Man Made Blue Zone in the Northern Netherlands. Het Healthy Ageing Network Northern Netherlands - HANNN, de Healthy Life Alliance, de Nationaal Coördinator Groningen en de Economic Board Groningen hebben een intentieverklaring getekend waarmee zij de ambitie uitspreken huizen in het aardbevingsgebied ‘levensloopbehendig’ te maken. Dat betekent dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen, ook als zij op den duur zorg nodig hebben. Meer informatie vindt u hier.  

sdasd Op de afbeelding hiernaast werd de intentieverklaring getekend. Vrnl: Van den Breemen (HLA), Alders (NCG), Groot (EBG), Bultje (HANNN))

Gedurende de dag waren er presentaties van key note speakers zoals Peter Scialla die werkt voor het bedrijf Delos Living dat woningen, kantoren en scholen transformeert door gezondheid en welzijn centraal te stellen in het ontwerp en de bouwbeslissingen. Douglas L. Wood deelde zijn ervaringen van de Mayo Clinic over de maakbaarheid van gezondheid.

 

Speakers diner
De avond werd afgesloten door het Speakers Dinner in de Martinikerk. Het diner was een groot succes en mede mogelijk gemaakt door het College van Bestuur van de RUG en door het team de Smaak van het Noorden. Voor een sfeerimpressie van het diner, zie de foto's hieronder. 

     

 

 

 

 

   

   
  

 

 

 

 

 

 

 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network