Sfeerimpressie & highlights dag 2 & 3 | congres Building the Future of Health 

dinsdag 14 juni 2016

  • HANNN

Vlogen de drie congresdagen ook bij u voorbij en wilt u nog een laatste keer terugblikken op het congres? Dat kan! In dit artikel vindt u een aantal highlights van de tweede en derde dag en brengen we u nog een laatste keer terug naar het inspirerende congres waar ontwerpers, beleidsmakers, bestuurders en zorgprofessionals uit binnen- en buitenland elkaar ontmoetten en kennis uitwisselden.

Anne-Sophie Parent
De tweede dag van het congres startte met een sessie van Anne-Sophie Parent, secretaris-generaal van AGE Platform Europe – het grootste Europese ouderennetwerk – en tevens secretaris-generaal van het European Covenant on Demographic Change – een nieuw netwerk dat age-friendly environments promoot. In de sessie vertelde ze wat er vanuit haar perspectief moest gebeuren zodat een gezonde toekomst voor iedereen kan worden gewaarborgd.

WHO Europe en Age Platform Europe
’s Middags was er een WHO Europe en Age Platform Europe sessie waarin concrete voorbeelden gepresenteerd werden van gezondheidsinitiatieven die geïmplementeerd zijn op lokaal en regionaal niveau in Italië, Portugal, Duitsland, Ierland en Zweden.

De avond werd afgesloten met een diner op het voormalige Suikerunieterrein. 

     

 

 

 

 

 

Vrijdag 3 juni  
Op de laatste congresdag kwamen vertegenwoordigers van 7 Europese voorbeeldregio’s samen om de laatste gezondheidsontwikkelingen in Europa te delen. Na een sessie waarin de voorbeeldregio’s zichzelf presenteerden was het vervolgens tijd om de armen uit de mouwen te steken in een interactieve sessie die samen met het European Institute of Innovation & Technology (EIT Health) was georganiseerd. De eerste stappen om innovaties in Europese regio’s op te schalen in het kader van EIT Health werden die middag gezet.

De dag werd afgesloten op competitieve en uiteraard actieve wijze: op het Sportpark Kardinge vond het Walking Football Festival plaats. Teams van 60-plussers gingen het voetbaltoernooi wandelend aan.

 

 

 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network