VPB Emmen: Eerste Mantelzorgvriendelijke Bedrijventerrein van (Noord) Nederland

woensdag 16 november 2016

  • HANNN

In het kader van de Dag van de mantelzorg vroeg Alles is gezondheid... een aantal partners hoe zij als organisatie met mantelzorg omgaan. In dit eerste verhaal bijt VPB Emmen (Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen), de spits af en vertelt waarom zij het eerste Mantelzorgvriendelijke bedrijventerrein in (Noord) Nederland zijn.

Wat doen jullie met mantelzorg?
De Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen draagt Werk en Mantelzorg uit en is het eerste Mantelzorgvriendelijke bedrijventerrein van Nederland. In de praktijk betekent dit dat onze leden met vragen bij ons terecht kunnen en wij voor hen een passend antwoord vinden. Wij verbinden vooral ondernemers met een vraag aan de juiste instantie. Door het opzetten van onze werkgroep én het thema Werk en Mantelzorg onder de aandacht te brengen bij onze leden zijn we gecertificeerd. We hebben verschillende bijeenkomsten gehouden over het thema waarbij we in hebben gezet op het klein MKB. 

Wat is een mooi voorbeeld uit jullie praktijk?
Een mooi voorbeeld komt van een van onze medewerksters. Haar man zit thuis met een posttraumatische stress-stoornis en hij kan zomaar ineens een paniekaanval krijgen. Deze medewerkster reed altijd wasrondes in het noorden van Nederland, maar door de aanvallen van haar man moest ze vaak plots weer huiswaarts rijden. Dit was voor haar eigenlijk niet vol te houden en ze overwoog zelfs om te stoppen met het werk. Ons project gaf haar een kans om mantelzorg bespreekbaar te maken. Nu heeft ze een andere wasronde, dichterbij huis, waardoor zowel haar werk- als thuissituatie  rustiger aanvoelt.

Wat leverde meer aandacht voor mantelzorg jullie op?
Met dit project hebben we mantelzorg bij werkgevers en werknemers naast bekender vooral ook beter bespreekbaar gemaakt. Dit is belangrijk, want ondanks dat zorgen voor een naaste heel natuurlijk kan aanvoelen voor een mantelzorger, is het vaak moeilijk om die zorg te combineren met een baan. Als werkgever wil je natuurlijk dat je werknemer aan de bel trekt voor het te laat is. Als mantelzorgers kunnen praten over waar zij tegen aan lopen, kunnen zij samen met hun werkgevers kijken naar oplossingen. Zo ontstaat er voor beide partijen een win-situatie. 

Wilt u het volledige bericht bekijken? Klik hier.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network