VV GEO start met Walking Football

donderdag 3 mei 2018

  • HANNN

Walking football is voetbal voor senioren, mannen en vrouwen van 60 plus en binnenkort wordt er weer gestart bij de VV GEO!

Bij walking football zijn de voetbalspelregels zo aangepast dat het voetballen veilig en verantwoord is. Er mag alleen gewandeld worden en de bal mag niet boven de heup komen. Er zijn kleine lage doeltjes en zijn géén keepers. Het gaat om het samenspel en spelplezier, niet om wie de meeste doelpunten gescoord heeft.
Een uur buiten sporten, samen bewegen en plezier hebben staan voorop en natuurlijk de gezelligheid want vóór en na het sporten zit iedereen bij elkaar voor een goed gesprek, een kop koffie of een drankje.

Demonstratietraining
FC Groningen heeft sinds 2014 een groep senioren die aan walking football doen. Deze Old Stars trainen iedere week in Hoogezand en geven regelmatig demonstratietrainingen bij clubs in Stad en Ommeland. Maandag 7 mei om 10.00 uur geven ze een demonstratietraining bij vv GEO.

Ook meedoen?
De trainingen starten maandag 28 mei om 9.30 uur bij vv GEO in Garmerwolde. Je kunt een maand lang proberen of walking football bij je past. Daarna kun je je aanmelden als lid.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network