Walking Football bij Amicitia VMC in Groningen-Zuid

donderdag 5 april 2018

  • HANNN

Dinsdag 17 april start bij Amicitia VMC op Sportpark Coendersborg Walking Football, voor mannen die wat ouder worden. Aan de eerste wedstrijd die 's morgens om elf uur begint wordt meegewerkt door de Oldstars van FC Groningen.
Walking Football bestaat al enkele jaren en FC Groningen is in de noordelijke Regio als BVO de ambassadeur voor dit nieuwe fenomeen. 

Walking Football is een van oorsprong Engelse vondst. Eredivisie CV heeft in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds de spelvorm naar Nederland gehaald, verder uitgewerkt en via Betaald Voetbal organisaties (BVO's) geïntroduceerd als OldStars. Maar niet alleen BVO's zien de voordelen van deze voetbalvorm, ook steeds meer amateurverenigingen starten hiermee.

Amicitia VMC, spelend op Sportpark Coendersborg in Groningen-Zuid, is een middelgrote voetbalclub met zondag en zaterdag elftallen, een drietal Damesteams  en een sterk groeiende jeugdafdeling met jongens  en meiden teams. Hier komt een nieuwe loot bij en  wel  Walking Football.

Bij deze nieuwe voetbalvorm spelen zeventallen op een kwart speelveld met en tegen andere voetballers. Er mag niet gerend worden, de bal mag niet boven heuphoogte komen en het maken van slidings is niet toegestaan. Voetbal op wandeltempo en zonder nare blessures. Dat is voor een groeiend aantal 60-plussers de aantrekkingskracht van Walking Football. Deze regels zijn er om blessures te voorkomen.

Niet alleen het voetballen staat centraal, maar juist het samenzijn en het onderhouden van sociale contacten, bijvoorbeeld na afloop in de kantine de belangrijke facetten.

Lees hier het volledige artikel 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network