Zorginnovatiewinkel opent in binnenstad van Assen

dinsdag 4 oktober 2016

  • HANNN

Meer aandacht voor zorgvernieuwing, innovatie en eHealth, dat is waar de Zorginnovatiewinkel voor staat. De pop-up winkel gaat, na het succes in Den Haag en Roosendaal, de komende maanden on tour langs verschillende steden in Nederland.

Op maandag 10 oktober om 16.00 uur is de officiële opening van de Zorginnovatiewinkel in Assen in het Mercurius winkelcentrum. Naast regionale politici, geeft onder andere Erik Gerritsen, Secretaris-Generaal van het ministerie van VWS, het startschot voor de winkel. Aansluitend kunnen geïnteresseerden deelnemen aan een mini symposium over moderne wijkzorg.

Podium voor innovatie in de zorg

Of het nu gaat om duurzamere alternatieven, nieuwe digitale mogelijkheden of gewoon slimmere oplossingen voor alledaagse zaken. In de zorg is innovatie aan de orde van de dag. Overal ter wereld wordt steeds gezocht naar nieuwe behandelmethodes, betere medicijnen en zorgverlening. Om deze innovaties een podium te bieden is er de Zorginnovatiewinkel. Een initiatief van zorg-IT innovator Waldemar Hogerwaard en hospitality expert Janneke Sluiter in nauwe samenwerking met het Huis van Morgen van het Care innovation Center. De pop-up store wordt ondersteund door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Deze samenwerking maakt het mogelijk het concept te verduurzamen niet alleen lokaal, maar ook landelijk.

Ontmoetingsplek voor burgers, zorgverleners en beleidsmakers

De pop-up store heeft enerzijds als doel een podium te bieden voor zorginnovaties en eHealthtoepassingen. En anderzijds om het gesprek te voeren over vernieuwing in de zorg met burgers, zorgverleners, sociale wijkteam, beleidsmakers en bestuurders. Naast een doorlopende expositie van nieuwe zorgtoepassingen, worden hier seminars, symposia en workshops georganiseerd en is er ruimte voor zorgverleners om elkaar te ontmoeten. Een plek om te overleggen, met collega of patiënt, om werkafspraken te maken die samenwerking en zorgverlening bevorderen. Daarnaast kunnen burgers hun ideeën voor zorginnovaties aandragen of informatie krijgen over bestaande innovaties. De winkel heeft geen winstoogmerk, bezoekers kunnen de producten bekijken en uitproberen maar niet kopen. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

De Zorginnovatiewinkel is vanaf maandag 10 oktober tot en met vrijdag 4 november gevestigd op het Mercuriusplein 106, 9401 DM in Assen (Mercurius winkelcentrum naast Bakker Bart).

Meer weten?

Meer informatie over de Zorginnovatiewinkel en de georganiseerde activiteiten leest u hier.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network