ZorgThuis Noorderpoort

dinsdag 6 februari 2018

  • HANNN

Steeds meer mensen blijven langer zelfstandig thuis wonen. Dit komt deels doordat ze liever in hun eigen vertrouwde omgeving blijven en deels door de politieke ontwikkelingen op gebied van zorg. Een groot gedeelte van deze mensen heeft hierbij enige vorm van ondersteuning nodig. Deze ondersteuning kan bijvoorbeeld door de thuiszorg of mantelzorgers worden gegeven, maar ook door het in gebruik nemen van allerlei verschillende hulpmiddelen en technologische snufjes.

Het project ZorgThuis Noorderpoort is een netwerk van zorg- en welzijnsinstellingen, zorgtechnologie bedrijven, gemeenten en onderwijsinstellingen. ZorgThuis Noorderpoort richt zich nadrukkelijk op de inzet van zorgtechnologie in de zorg- en welzijnssituaties, zodat mensen zo lang mogelijk gezond en veilig zelfstandig kunnen blijven wonen.

Een Zorgthuis is een huis of ruimte die is ingericht als een realistische (thuiszorg) omgeving waar zorgtechnologie te zien is. Middels voorlichtingen  en demonstraties kunnen belangstellenden oefenen met het werken in de moderne zorgtechnologie. Naast (zorg)studenten, professionals en mantelzorgers zijn ook andere geïnteresseerde burgers van harte welkom.

In totaal zijn 28 partners betrokken bij het project. Deze partners bestaan onder andere uit zorg- en welzijninstellingen, zorgtechnologie bedrijven, woningcorporaties, gemeenten, de veiligheidsregio Groningen en onderwijsinstellingen mbo en hbo.

Wil je meer weten? Ga naar de www.zorgthuisnoorderpoort.nl/

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network